El Gremi de Restauració de Barcelona exigeix la fi del certificat Covid per entrar a l’interior de bars i restaurants. “No està justificat”, ha assegurat l’organització, a través d’un comunicat. És per això que exigeixen la seva “supressió immediata“. Malgrat tot, reconeixen que “la seva introducció va generar un repunt en la vacunació”. El Govern precisament ha de pronunciar-se sobre aquesta qüestió, i ho farà aquesta setmana mateix, després d’haver demanat un informe al Comitè Científic Assessor per revisar aquest requisit.

L’organització que defensa els drets de bars i restaurants a la capital ha demanat ajudes directes davant el “fracàs de l’estratègia basada en les restriccions”. Aquest és el menú que reclamen a la Generalitat, a través d’un comunicat aquest dimarts. L’entitat que dirigeix Roger Pallarols s’ha mostrat satisfeta per la fi de les restriccions que afecten el sector a partir de divendres, després de la millora de la situació epidemiològica tant a Barcelona com a Catalunya. Tot això després d’una sisena onada de la Covid-19 marcada per la variant òmicron, que ha deixat un balanç explosiu de casos positius d’aquest virus.

El final d’any ha deixat un resultat tràgic per al sector, segons el balanç que fa Pallarols. “Als restauradors se’ls ha negat la campanya de Nadal”, ha assegurat, que també ha dit que les últimes restriccions impulsades per la Generalitat han “enfonsat encara més els restauradors”. És per això que ha exigit al conseller de Salut, Josep Maria Argimón, que “demani perdó als perjudicats” i que assumeixi en primera persona l’error, diu, que han suposat aquestes mesures.

Reunió amb el Govern

Aquest dimecres el Gremi de Restauració de Barcelona farà una reunió amb el Govern, on es tornarà a posar sobre la taula la necessitat d'”ajudes directes per a totes les empreses del sector, sense exclusions”. Quant a l’oci nocturn, el Gremi de Restauració de Barcelona ha volgut mostrar la seva solidaritat amb aquest sector i reclama la seva obertura immediata. “No té cap sentit perllongar l’agonia d’uns empresaris que es troben al límit de les seves capacitats”, ha conclòs Pallarols.

Nou comentari

Comparteix