Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Reobre un comerç centenari a Barcelona
  • CA

“Ens complau comunicar que reobrim portes divendres 18 de novembre! Us esperem per a celebrar-ho. Al local de sempre i amb la família Obach esperant-vos”. Amb aquest missatge la barreteria Obach avisava els barcelonins i les barcelonines que el patrimoni històric, cultural i social que acumula aquest establiment del carrer del Call, 2, al barri Gòtic, obert el 1924, tindrà una segona vida. Serà a mans de l’Oriol, quarta generació de la família Obach.

Fent cantonada amb el carrer dels Banys Nous, manté l’estructura de fusta i vidre aplacada als baixos de la façana, que n’ocupa tot l’espai. Té diversos aparadors amb emmarcaments de fusta i dues portes d’accés que formen un petit vestíbul amb aparadors de mirall corb. Té, per tant, un valor afegit a la seva història coma a comerç, una delícia visual que es completa amb l’exposició de tota mena de barrets a la vista.

També l’interior és una delícia. Es conserva un taulell de roure americà sobre unes potes de ferro forjat, les caixes de fusta per als barrets, el taulell, els armaris i els prestatges.

El negoci, centenari, passa ara a la quarta generació amb en Pol CEDIDA/ JORDI CORBALAN

Al catàleg d’establiments emblemàtics

La botiga va haver de tancar durant la pandèmia i ningú no sabia del seu futur. Catalogada com a emblemàtica per l’Ajuntament, és un comerç molt estimat al barri i de gran prestigi. Era l’any 1924 quan Josep Obach va agafar una botiga de capells de senyora i la va convertir en una d’articles exclusius per a home, en una època en que l’ús del barret estava generalitzat.

De fet, En reconeixement a la seva llarga trajectòria l’Ajuntament de Barcelona li va atorgar l’any 1994 un diploma i una placa commemorativa que recorda que aquest establiment forma part indissoluble de l’entramat històric i social del barri.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa