El Mercat de l’Estrella de Gràcia, ubicat al carrer Pi i Margall, està en negociacions amb l’Institut Municipal de Mercats per sotmetre’s a una reforma exprés per problemes estructurals detectats durant les obres d’una promoció de pisos pròxima, segons ha avançat l’Independent de Gràcia i han confirmat al TOT Barcelona fonts municipals. Els paradistes es va reunir fa unes setmanes amb l’IMM per abordar el calendari dels treballs, que inclouen obres a l’estructura i els fonaments, a més de la retirada de l’amiant de la coberta.

Les alarmes van saltar al mercat després que un moviment de terres a la nova promoció de pisos que Núñez y Navarro està duent a terme al costat de l’entrada del mercat al carrer Providència detectessin unes fuites d’aigua. La descoberta ha fet que els tècnics de l’Institut de Mercats, que ja havien fet unes sondatges parada a parada per comprovar l’estat de l’equipament, hagin decidit donar més prioritat als treballs estructurals. Fonts de l’IMM han explicat a aquest diari que fa “molt temps” que s’estan fent intervencions de millora al mercat, durant les quals es van detectar “incidències estructurals”, de les quals s’està fent un “seguiment continuat”.

Segons el diari, l’IMM ja va comunicar als grups polítics del districte que les obres no seran immediates, però que sí que caldrà programar-les i executar-les “a curt termini per qüestions de seguretat”. Mentre durin els treballs el mercat es podria traslladar al Parc del Baix Guinardó i ja s’hauria encarregat el projecte d’una carpa provisional. Tot i això, la presidenta del Mercat de l’Estrella, Lourdes Vico, confia que no calgui traslladar el mercat durant les obres. La decisió final es prendrà d’aquí a uns mesos, quan està prevista una nova reunió entre els paradistes i l’Institut Municipal de Mercats, però mentrestant s’està avançant feina per si finalment calgués fer el trasllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa