Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estrenarà una ‘Rambla del Mar’ l’any vinent a la Nova Bocana

Barcelona estrenarà una rambla el 2024, diferent de totes les que ja té. Es tracta de la Rambla del Mar, un espai de la Nova Bocana del Port que ja està oberta al públic actualment. Les obres les pagarà una empresa privada, Marina Vela, que és l’actual adjudicatària de la Bocana Nord, on hi ha l’hotel Vela. La inversió estimada per als treballs són 2,38 milions d’euros, més un milió anual per al manteniment del nou espai.

A canvi, la concessió que ostenta s’allarga una mica més de cinc anys, fins al 2049, i passa a incloure també aquest espai. Avui l’adjudicatària ja gestiona la dàrsena, espais reservats per als edificis i serveis de la marina, la plaça Rosa dels Vents i el mirador del pas de la Bocana Nord, al final de la futura rambla, on està previst construir un edifici amb restaurant que també forma part de la concessió vigent.

El Consell d’Administració del Port de Barcelona ha aprovat l’acord amb la societat aquest dimecres. Quan estigui acabada l’obra quedaran oberts al públic més de 10.000 m2 entre el passeig Joan de Borbó de la Barceloneta i l’extrem de la Bocana Nord.

Maqueta XXL, Rosa i mobiliari d’època

El nou passeig entre el moll de Llevant i la marina inclourà “elements divulgatius de la història del port i servirà de mirador d’excepció per gaudir de la Copa Amèrica de Vela l’any 2024“, ha especificat el Port en una nota de premsa. “El més espectacular serà una maqueta gegant que mostrarà la forma que tenia el Port de Barcelona a mitjans del segle XX, una estructura que servirà alhora de banc per als visitants que s’hi acostin”, ha afegit. A més, marques al terra indicaran la ubicació de l’antiga escullera del port i hi haurà una gran estructura al final del nou passeig anomenada “Rosa dels Ports”, que assenyali 16 punts cardinals associats als ports internacionals amb els que té més relació el Port de Barcelona.

[Notícia en ampliació]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa