Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quines són les 3 millors start-ups de Barcelona?
  • CA

Barcelona és una terra de cultiu d’start-up, les petites empreses de nova creació que tenen un gran potencial de creixement. Barcelona Activa és una de les plataformes que més cura té d’aquest tipus de negoci. En el seu intent d’empentar els emprenedors, la plataforma municipal ha premiat tres empreses emergents que han participat dels seus programes durant aquest any i que han aconseguit presentar negocis del tot innovadors.

Els tres projectes guanyadors han estat fundats per dones i comparteixen valors “ètics i sostenibles”, segons ha explicat l’organització d’aquests premis. Les guanyadores, a banda del reconeixement, s’enduran un xec d’entre 5.000 i 10.000 euros, en funció del premi. Aquestes són les tres premiades:

1. Narrativa Fèrtil

Es tracta d’un projecte de superació de traumes a través de l’escriptura i s’ha endut el primer premi en la categoria d’Emprenedoria Social de l’agenda municipal. Aquesta start-up ha creat una escola d’escriptura que ajuda a superar experiències traumàtiques, per una banda, i una editorial i distribució de llibres autobiogràfics, per una altra.

Aquest projecte ha competit amb altres 124 empreses de diversos sectors. Entre els finalistes també hi ha l’empresa Open Brains, que busca fomentar el pensament crític amb tallers a les escoles o Bikelogic, una cooperativa de missatgeria que fomenta una mobilitat ecològica.

2. KOA Biotech

En el camp de la ciència, aquesta empresa que es dedica a millorar l’aqüicultura ha estat la més reconeguda. L’start-up ha desenvolupat un dispositiu que monotonitza la presència de patògens a l’aigua i això, en definitiva, millora el líquid i l’estat dels peixos que estan en piscifactories.

En aquest cas, l’empresa ha tingut menys competència que l’anterior. S’han presentat unes deu iniciatives, entre els quals també destaquen ONA -una furgoneta voladora per a 8 persones- o Aldora Tech -un equip de disseny de drons-.

3. Ökollective

L’àmbit d’economia social i solidària també ha reconegut el programa ‘Construïm en Femení’ com l’empresa líder del seu espai. Es tracta d’una petita cooperativa que presenta un estudi de disseny sostenible i que explora un model tèxtil de proximitat.

Dels altres 18 projectes d’aquesta categoria, el jurat també ha destacat el paper de Coopelia, un programa que aposta per l’artesania com a plataforma de treball digne.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa