Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Quants diners ens gastem els catalans?
  • CA

Fèia anys que no utilitzàvem aquesta frase, i ara torna a estar en boca de molts economistes i analistes. Això és així perquè les estadístiques recollides pel Banc d’Espanya mostren que l’estalvi de les famílies està en mínims històrics, cosa no gaire sorprenent tenint en compte l’estancament dels salaris i la pujada del cost de vida, especialment els lloguers. Per mantenir el nivell de consum, moltes famílies recorren al crèdit mitjançant préstecs sense interessos com els que selecciona LoanScouter.

Els avantatges de tenir un comparador que et faci la feina

Si a la situació de l’estalvi familiar hi afegim que els bancs endureixen de manera sistemàtica els requisits i exigències d’accés al crèdit, i que el seu cost a Espanya supera la mitjana europea, es podria crear una recepta per al desastre.

No obstant això, fa anys que van entrant al mercat espanyol noves entitats financeres de capital privat que complementen l’oferta dels bancs tradicionals a l’hora d’oferir finançament a persones i famílies. Els crèdits al consum són un dels pilars d’ingressos i així l’oferta actual es manté àmplia, diversa i constant, a més d’oferir condicions competitives.

Disposar d’una pàgina web que agrupi algunes d’aquestes ofertes mitjançant un comparador és molt important a l’hora de prendre una decisió sobre quins són els préstecs més econòmics o els que millor s’ajusten a les necessitats puntuals de cada particular. Comparar el mercat actual pot ser una tasca immensa que ocupi dies o setmanes, i en aquest temps les condicions poden haver variat.

El que cal saber dels préstecs, d’una ullada

A l’hora de contractar qualsevol producte de crèdit, sigui amb un banc conegut o amb una entitat financera privada, és important fixar-se en el nivell de transparència de la informació que aquesta ofereix. Els clients tenen dret a conèixer les condicions principals del producte ofert: taxes d’interès aplicades, comissions en diferents casos freqüents com el pagament anticipat o la demora, mètodes de devolució i terminis i / o dates de venciment de les quotes.

D’altra banda, no és menys important fixar-se en la reputació de l’entitat, especialment si es tracta d’una entitat que opera per internet. En aquest sentit, a més dels habituals protocols de seguretat, l’empresa hauria de tenir opinions de clients reals. 

També és interessant tenir en compte la forma en què l’entitat atén els seus clients, si hi ha zona d’usuaris, si disposen de telèfon o només email, si hi ha xat en directe durant l’horari d’oficina, etcètera. La comunicació durant el contracte és clau, tant si tot va com hauria d’anar, com si sorgeix algun imprevist.

Disposar de tota aquesta informació d’una ullada amb un comparador és un punt a favor, ja que redueix el temps que es necessita per filtrar i a el mateix temps estalvia diners, ja que no només són gratuïts, sinó que hi ha més possibilitats de trobar productes més barats o amb promocions esporàdiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa