Pronostiquen un augment del 55% en la contractació d’oficines a Barcelona

La consultora immobiliària CBRE augura una xifra "molt superior" respecte de l'any passat

La consultora immobiliària CBRE preveu que la contractació d’oficines a Barcelona augmenti un 55% el primer trimestre del 2021 respecte del mateix període de l’any passat, amb 70.000 metres quadrats. Segons ha explicat a través d’un comunicat aquest dijous, la xifra prevista per a aquest trimestre és “molt superior” als 45.000 metres quadrats contractats en el mateix període de l’any 2020, així com comparat amb qualsevol dels trimestres del mateix any.

La directora de research de CBRE Espanya, Lola Martínez Brioso, ha explicat que, tot i el repte que segueix suposant el control de la pandèmia i l’avanç de les vacunacions, les estimacions de la contractació d’espai d’oficines permeten ser “moderadament optimistes” en l’arrencada de l’any.

Ha afegit també que s’està notant un repunt de l’activitat de cara a una planificada tornada a les oficines després de l’estiu i que la pandèmia sembla haver generat un embús de decisions en les empreses, a la recerca de la forma d’adaptar les seves oficines a un model més flexible, que combini el treball a l’oficina i fora d’ella.

Per la seva banda, el director nacional d’office leasing de CBRE Espanya, Jose Mittelbrum, ha explicat que sembla clar que les empreses van a focalitzar encara més en els edificis que ofereixin els “estàndards més alts de qualitat”, on preservar tant la salut dels usuaris com la de l’entorn.

Nou comentari