Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El principal port de Corea del Sud tria Barcelona com a porta d’entrada a Europa

El principal port de Corea del Sud ha triat Barcelona com a porta d’entrada comercial de les seves mercaderies al sud d’Europa. El port de Busan, el setè més important del món per tràfic de contenidors, disposarà a partir del 2022 d’una nau de 9.000 metres quadrats a la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Barcelona que es podrà anar ampliant a mesura que les empreses sud-coreanes necessitin més espai.

El president del Port de Barcelona, Damià Calvet, ha avançat durant una reunió telemàtica amb el seu homòleg de Busan, Kang Joon Suk, que l’acord inclou la possibilitat de posar en marxa un espai similar per a empreses catalanes a l’enclavament sud-coreà si hi ha prou demanda. Amb aquesta nou nau, Busan busca establir posicions logístiques avançades a Europa i ha triat Rotterdam (Holanda) per al nord del continent i Barcelona per al sud.

Exterior de la nova plataforma logística de Busan a la ZAL / ACN

Acord històric

Es tracta d’un acord pioner i estratègic per a Barcelona, ja que el mercat asiàtic és l’origen del 74% dels contenidors que arriben al Port i el destí de gairebé el 50% de les exportacions. Enguany el Port de Barcelona celebra la seva missió comercial a Corea del Sud amb l’objectiu d’enfortir les relacions comercials amb el país asiàtic i captar nous clients que vulguin enviar les seves mercaderies a Europa a través de la capital catalana.

El secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, Ricard Font, ha assegurat que el potencial de Barcelona es multiplicarà quan el Corredor Mediterrani estigui acabat. Actualment, la capital catalana juga un paper molt important a les relacions comercials entre Corea del Sud i l’estat espanyol, ja que pels seus molls passa el 34% del valor de les mercaderies que es mouen entre tots dos països.

El pròxim pas per enfortir les relacions comercials amb Corea del Sud és recuperar els sis vols setmanals que connectaven el país asiàtic amb Barcelona abans de la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa