Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La primera planta d’hidrogen verd d’ús públic a l’Estat és a Barcelona

La primera planta certificada d’hidrogen verd per a ús públic de tot l’Estat ja està en marxa i se situa a Barcelona. En concret, la instal·lació es troba a la Zona Franca de la capital catalana, després que el Consorci de la Zona Franca (CZFB) i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) hagin arribat a un acord per impulsar-la. Aquesta infraestructura està explotada per Iberdrola i el seu principal ús serà proveir amb hidrogen verd als autobusos de TMB i altres flotes de vehicles elèctrics de pila d’hidrogen per al transport de viatgers i mercaderies de l’àrea de Barcelona. De cara al futur, està previst que la instal·lació també subministri hidrogen verd a trens, en el marc de l’acord dignat entre la companyia Iberdrola i el grup Constriccions i Auxiliar de Ferrocarrils (CAF).

La posada en marxa d’aquesta planta és un dels projectes inclosos dins el compromís del Consorci de la Zona Franca amb la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides en l’àmbit del sector industrial. En aquest sentit, el CZFB “pretén impulsar el foment de l’energia sostenible a través de l’hidrogen verd, que prové de la transformació d’energies renovables i permet assegurar zero emissions de gasos d’efecte hivernacle des de la seva producció fins al seu consum total per part dels vehicles”, segons destaca aquest divendres en un comunicat.

Pel delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, la instal·lació d’aquest planta posa de manifest “un ferm compromís de política ambiental” i situa el consorci com a “pioner en la posada en marxa d’aquesta primera hidrogenera d’ús públic”. Per la seva part, el director global d’hidrogen verd a Iberdrola, Millán García-Tola, ha destacat que el fet que la planta estigui ubicada a la Zona Franca de Barcelona “suposa una oportunitat per descarbonitzar la mobilitat pesada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa