Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El preu dels lloguers a Barcelona cau un 10%
  • CA

El preu dels arrendaments a Barcelona comencen a tenir un altre color després d’un any de Covid i de l’aprovació de la llei de lloguers. Des que el Parlament de Catalunya va donar llum verda a la nova regulació, els preus dels lloguers han disminuït un 10% respecte a l’preu de juliol de l’any 2020 a la ciutat comtal. Així ho assenyala un estudi de Tecnotramit.

Vicenç Hernández, CEO d’Tecnotramit i president de l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya (AIC), explica que “els districtes de l’Eixample i Ciutat Vella, són dues zones que han experimentat una baixada molt notable, ja que es caracteritzen per ser zones tensionades , però generalitzar tot un capital per l’evolució destacada d’un parell de districtes és delicat “.

Des de setembre de 2020, els propietaris estan obligats a fixar el preu de lloguer de l’habitatge basant-se l’Índex de Referència de Preus. Algunes de les variables que determinen aquesta xifra són la zona, el certificat energètic o si l’edifici compta amb ascensor. Per aquesta raó, establir un límit en el cost, permet que els inquilins es troben protegits sota el paraigua legal d’aquesta, encara nova, regulació.

Com ha afectat la pandèmia a la llei?

El CEO de Tecnotramit es mostra expectant i cautelós davant les conseqüències que ha atorgat la llei durant aquest primer any: “És complicat poder relacionar la tendència de del preu del lloguer amb la posada en marxa de la llei de la limitació de preus, ja que la pandèmia és una variable que la distorsiona. Molts inquilins no passen per un bon moment econòmic a causa de la crisi de la Covid-19 i per aquesta raó alguns propietaris han decidit baixar els preus davant un possible abandonament. Però la història ha demostrat que aquest tipus de regulacions per si soles, tenen un efecte advers a mig i llarg termini “, sentencia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa