Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Port espera tenir en cinc anys els primers molls electrificats per reduir la contaminació
  • CA

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha explicat aquest dimecres que espera que els primers molls electrificats puguin estar a punt en cinc anys. Abans, però, ha sol·licitat permisos a Red Eléctrica per fer la distribució de l’energia als molls de les instal·lacions, un tràmit que encara es podria allargar almenys 18 mesos, i després executar els projectes per distribuir l’energia.

[r:1]

Els molls electrificats permetran als vaixells apagar el motor quan atraquen al Port. Fins ara han de mantenir el motor encès perquè el vaixell segueixi tenint electricitat.

“No és un procés ràpid sinó a mig i llarg termini”, ha assenyalat Conesa, que ha afirmat que també cal el consens i la col·laboració de les companyies que operen al port i les administracions, com ara l’Ajuntament de Barcelona. Conesa ha fet aquestes declaracions en l’acte Go Green d’APM Terminals a les instal·lacions del Port, on també ha reiterat l’objectiu de reduir en un 30% les emissions de cara el 2030.

Més notícies
Barcelona estudiarà limitar l’activitat del port i l’aeroport per reduir la contaminació
Notícia: Barcelona estudiarà limitar l’activitat del port i l’aeroport per reduir la contaminació
Comparteix
El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, creu que cal un pla especial per a aquestes grans infraestructures de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa