Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
On hi havia barraques ara hi ha pisos de luxe: 3.390 euros al mes
  • CA

Qui diu que viure de lloguer és una opció només per als qui no poden tenir un habitatge en propietat? Pagaríeu 1.080 euros al mes per viure en un petit pis de 40m2? I 3.390 per un àtic de quatre habitacions si després teniu zones comunitàries d’alt nivell?

És l’oferta de la immobiliària Becorp, que ha projectat un complex immobiliari amb prop de 4.000 m2 de zones comuns, piscina, gimnàs, una àrea de relax i un espai de benestar i, fins i tot, un petit supermercat 24 hores, zona de cotreball i espai de reunions. Tot això, al barri de la Bordeta de Sants, al carrer Parcerisa. Però més enllà qie els preus del lloguer són inassumibles per a la gran majoria de barcelonins, resulta que aquests pisos de lloguer de luxe s’alçaran just on només fa tres anys hi havia les barraques del camí de la Cadena. I on fa unes dècades es van construir els primers habitatges per als obrers de les indústries dels voltants.

En l’anunci de la nova promoció, Becorp assegura que aquests quatre blocs volen donar “l’impuls definitiu al lloguer d’obra nova a la ciutat de Barcelona”. Tot plegat, en una ciutat on l’oferta de pisos en venda triplica ja el parc de lloguer. La Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona ha analitzat les dades dels tres principals portals immobiliaris (Habitaclia, Fotocasa i Idealista) i ha confirmat que els pisos en venda a la ciutat tripliquen els de lloguer.

De fet, l’oferta de pisos de lloguer a la ciutat és ara inferior a la que hi havia abans del març del 2020 quan va esclatar la pandèmia. I per quina raó? Segons la Cambra de Propietat Urbana de Barcelona, la regulació del preu dels lloguers a Catalunya explica la davallada en l’oferta de pisos de lloguer, ja que limita els preus màxims i posa condicions per evitar abusos.

Una promoció immobiliària de luxe on fa pocs anys hi havia barraques BECORP

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tot bcn, tot malament. a novembre 01, 2021 | 13:45
    Tot bcn, tot malament. novembre 01, 2021 | 13:45
    Quina vergonya de ciutat!
  2. Icona del comentari de: Independence Process a novembre 01, 2021 | 18:54
    Independence Process novembre 01, 2021 | 18:54
    L'habitatge no ha d'ésser un "producte" financer i especulatiu. És un dret bàsic. Quin escàndol, es carreguen l'article 47 de la sacra constitució espanyola i cap espanyol se'n queixa mai. Article 47 de la CE : "Tots els espanyols tenen dret a un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per tal de fer efectiu aquest dret, i regularan la utilització del sòl d’acord amb l’interès general per tal d’impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics."

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa