Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
PIMEC, contra una pujada d’impostos a Barcelona perquè podria fer tancar botigues

PIMEComerç ha alertat que l’augment d’alguns impostos anunciada per l’Ajuntament de Barcelona pot comportar més tancaments d’establiments comercials. La patronal ha afirmat que aquesta qüestió “preocupa molt” els petits comerciants, els restauradors i els mercats municipals, que ha recordat que “ja fan molts esforços per pagar els impostos del consistori”. Ha afegit que la conseqüència d’aquesta pujada podria ser una “greu situació d’inestabilitat” que acabaria amb tancaments i amb “el trencament del teixit social de la ciutat”. El president de PIMEComerç, Àlex Goñi, ha afirmat que al comerç “ja no se’l pot ofegar més amb impostos”.

En concret, la patronal ha expressat que els 57,2 milions d’euros que el consistori ha anunciat que vol recaptar a través de taxes vinculades a l’ús intensiu de l’espai públic, “suposaria una pujada d’impostos a les floristeries, fruiteries i als bars i restaurants que tenen terrassa”. Sobre aquests últims, ha recordat que ja estan preocupats davant l'”amenaça” de la nova llei de la Generalitat que contempla prohibir el consum de tabac en aquestes zones. A més, ha alertat que l’increment de la taxa turística pot comportar una davalla de pernoctacions i també ha valorat negativament la introducció d’una nova taxa de residus o d’estacionament en àrees verdes i blaves.

Goñi ha assegurat que hi ha un “greu problema de desertització comercial” en moltes zones de la ciutat i ha apunta tal tancament de negocis emblemàtics per falta de recursos competitius amb els grans distribuïdors de venda online. “Al comerciant se l’ha d’ajudar des de les polítiques públiques, amb normatives com la regularització de la fiscalitat de grans empreses que operen mitjançant la venda per Internet i que perjudiquen greument el comerç de proximitat”, ha apuntat.

A més, la patronal ha considerat que davant del possible alentiment econòmic, el comerç “no es pot permetre cap mesura que pugui fer trontollar la continuïtat del seu sector” i ha conclòs que si es porta a terme aquest augment de la pressió tributària “representarà un atac directe”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa