Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nova vaga del servei de neteja a l’Aeroport de Barcelona aquest divendres
  • CA

Els treballadors dels serveis de neteja de les terminals T1 i T2 de l’aeroport del Prat faran divendres una nova jornada de vaga per denunciar que l’empresa adjudicatària, Sacyr, manté vigent un ERTO tot i la reactivació de les instal·lacions, i sobrecàrrega de feina el personal que ja no està dins l’expedient.

“AENA i Sacyr volen millorar el seu compte de resultats a costa de la salut dels treballadors i els usuaris”, assegura CCOO en un comunicat. Divendres, a més de la vaga, els treballadors faran una protesta a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. La vaga ja es va fer, també, el 2 i 16 de juliol, i els sindicats alerten de la “constant negativa” de l’empresa a fer una previsió de la càrrega de treball. Segons CCOO, mantenint l’ERTO i sobrecarregant de feina el personal que n’està desafectat, Sacyr i AENA mantenen “una estratègia de reducció de llocs de treball encoberta”.

El comitè d’empresa dels serveis de neteja ha demanat a Sacyr i AENA “una major desafecció de les persones actualment en ERTO d’acord amb la reactivació de les dues terminals de l’aeroport, que actualment estan en percentatges d’activitat superiors als de persones desafectades del total de la plantilla”.

“La situació creada per la covid-19 no pot representar un endarreriment en els drets democràtics, laborals i socials dels treballadors, de la ciutadania i els usuaris en general”, afirma el sindicat CCOO. “L’activitat es recupera i la plantilla de neteja continuem sense reincorporar-nos”, lamenta. “WC, espais comuns i zones han d’estar nets i desinfectats tant si s’utilitzen com si no”, afegeix CCOO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa