Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nous ajuts a les empreses barcelonines que volen ampliar la plantilla però que van justes
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa nous ajuts per incentivar la contractació de 500 persones en situació d’atur. Es tracta de 2,75 milions d’euros d’ajuts directes a empreses de la ciutat i de l’àrea metropolitana que necessitin ampliar la plantilla però tinguin dificultats per fer-ho en l’actual situació de crisi provocada per la covid. Els ajuts, sota el nom de Crea Feina Plus, estan pensats perquè les empreses puguin fer front a les despeses de contractació dels primers mesos. Els contractes han de ser a jornada completa, d’un mínim de sis mesos i per a empadronats a Barcelona en situació de desocupació. Els ajuts van de 5.000 a 6.000 euros.

En general, cada empresa rep 5.000 euros per cadascun dels contractes però l’import pot arribar als 6.000 si la persona contractada és una dona, major de 45 anys o menor de 30. Això és així perquè aquests són tres dels sectors on trobar feina està resultant més difícil. D’altra banda, les empreses podran demanar la subvenció per les contractacions formalitzades des de l’1 de gener de l’enguany i les sol·licituds es podran presentar entre el 10 de maig i el 15 de novembre. També s’hi poden acollir autònoms

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, assegura que la mesura està pensada sobretot per facilitar la inserció laboral de les persones que han perdut la feina però també per generar noves oportunitats per a les empreses.

Màxim de 10 contractacions

Entre l’octubre del 2020 i el febrer del 2021, el Crea Feina es va dotar d’1,5 milió d’euros i va permetre subvencionar 300 contactes. A través del programa, cada empresa pot contractar un màxim de 10 persones. Segons dades de l’anterior edició, algunes empreses van arribar a contractar fins a quatre persones a través d’aquests ajuts, tot i que l’habitual és una contractació. El 90% de les persones contractades s’han incorporat a empreses de la ciutat de Barcelona, i l’altre 10% ho han fet, principalment, a L’Hospitalet de Llobregat, El Prat de Llobregat, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs, Ripollet, Montcada i Reixac i Castelldefels.

De les 300 contractacions subvencionades, el comerç va liderar la llista (65), seguit dels serveis a les empreses (56) i les TIC (40). Un 59% de les persones contractades van ser dones. Pel que fa l’edat, 99 han estat joves menors de 30 anys, 122 tenien entre 30 i 44 anys i 79 eren majors de 45 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa