L’antic bar Versalles, una icona del barri de Sant Andreu, es prepara per reobrir com a restaurant a finals d’aquesta setmana. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la idea del nou propietari és obrir divendres -si els detalls del local estiguessin a punt- o dissabte. El nou restaurant, rebatejat com a Madurada Petit Versailles, ja ha anunciat a les xarxes socials l’obertura imminent a Sant Andreu i una desena d’operaris treballen a contrarellotge per adaptar el mobiliari de l’espai, que presentarà una imatge completament renovada. El nou Versalles ha eliminat la barra de bar que els antics propietaris havien situat al centre i ha instal·lat un mobiliari amb elements que inspiren a la naturalesa. El restaurant, que els darrers dies ha retirat els vinils que tapaven l’interior, serà una braseria.
La Madurada del barri de Sant Andreu és el segon restaurant sota aquest nom que l’empresari català Ferran Ballús obre a Barcelona. El 2023 va obrir el primer establiment d’aquest estil a Horta i també compta amb el Carnal, al carrer d’Enric Granados. La idea del grup és ara mantenir viu “d’alguna manera” el Versalles en l’establiment de la plaça andreuenca del Comerç. En una conversa amb La Vanguardia, Ballús va avançar l’estiu passat que mantindria “alguns dels elements icònics” d’aquest local històric.

Mesos tancat
L’obertura del restaurant deixa enrere mesos de tancament, després que l’anterior propietari abaixés la persiana el 31 de maig per l’alt cost del lloguer i amb crítiques dels veïns per haver allunyat el bar –segons deien els més fidels– de les entitats i veïns del barri. Els mesos que ha estat tancat, la façana de l’antic Versalles s’ha despertat més d’un dia amb pintades que recordaven el sentit “popular” del recinte i demanaven que l’establiment no quedes en mans de grans cadenes.
El Versalles era una icona del barri i els mesos d’espera han generat intriga. La família Heredero va fer gran i popular el negoci, que les darreres dècades havia passat per diferents mans. Diferents models però sempre com a bar. Ara, després dels èxits de Ballús a Horta i Enric Granados, l’establiment obre una nova etapa com a restaurant. L’establiment canvia de registre, però mantindrà, això sí, picades d’ullet al bar icònic. Entre ells, el nom, que incorpora la primera nomenclatura que va tenir el negoci. Notícies del 1921 parlen del Le Petit Versailles, un nom que la dictadura va obligar a castellanitzar.
