Nou espai de control de passaports a la T1 del Prat per reduir cues

Aena ha invertit gairebé quatre milions d'euros i se'n guanyen 879 metres quadrats

L’aeroport del Prat ha posat en funcionament aquest dimecres un nou espai per al control de passaports de sortida que estarà situat a la segona planta de la T1. Es tracta d’un nou espai, més ampli, que concentra i substitueix el control que hi havia a planta 3 juntament amb el filtre de seguretat.

Els nous controls de passaport han suposat una inversió de 3,9 milions d’euros i permetran reduir els temps d’espera a les cues i augmentar la capacitat actual, segons ha explicat Aena. El nou espai té una superfície de 1.930 metres quadrats, és a dir, 879 metres quadrats més respecte les anteriors zones de control.

El control de passaports de sortida a la T1 passarà a comptar amb 15 cabines de revisió documental, cinc més de les que hi havia ara. A més, s’ha incorporat un sistema automatitzat de gestió de cues que deriva els passatgers cap a les cabines d’una única cua, a més d’un pas específic per a les persones amb mobilitat reduïda.

Al costat d’aquestes cabines s’han instal·lat 16 equips de revisió documental automatitzada, amb tecnologia biomètrica, per a persones que disposin de passaport electrònic, la meitat d’ells reservats als qui viatgin al Regne Unit. Això implica un augment del 33% respecte als controls automatitzats de sortida disponibles fins ara.

Més informació

Nou comentari