Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nou esdeveniment a Barcelona per impulsar les dones al sector empresarial
  • CA

La capital catalana estrena un esdeveniment innovador per visibilitzar i potenciar el paper de les dones en el sector industrial local i global. Es tracta de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), una iniciativa del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles. Se celebrarà del 3 al 5 de març –just abans del Dia Internacional de la Dona– i reunirà 50 ponents de referència al teixit productiu.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Javier Collado, director general de la fundació, van signar aquest febrer l’acord de col·laboració que permetrà dur a terme aquesta trobada pionera. Els platós d’RTVE a Sant Cugat del Vallès acolliran 9 sessions de debat amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere a la indústria.

La cita s’adreça a un públic ampli, tant femení com masculí, i amb un enfocament transformador. La selecció paritària dels speakers i la diversitat dels seus perfils professionals mostra la voluntat d’involucrar tothom per avançar en la igualtat de gènere.

Entre temàtiques les temàtiques de tractaran hi ha com aconseguir més presència femenina en carreres tècniques, accions per afavorir la presència de la dona en la nova economia, o el progrés en matèria de justícia social i equitat com marca de l’Agenda 2030 de l’ONU per al Desenvolupament Sostenible.

Firma de l’acord per celebrar la primera edició del Barcelona Woman Acceleration Week / CZFB

“És un orgull comptar amb un aliat com Fundació Incyde per crear un esdeveniment que serveixi de referència per avançar en la igualtat de gènere d’una forma innovadora, superant el moment de la reflexió per endinsar-nos en proposar solucions”, apunta Pere Navarro. 

Blanca Sorigué, directora general del CZFB, remarca que la trobada “aprofita la posició de privilegi del CZFB en l’àmbit industrial i logístic per actuar com a motor en una transformació també de gènere, perquè el sector productiu pot millorar de la mà del talent femení”.

“La igualtat de gènere continua sent una assignatura pendent cap a la qual hem de manifestar el nostre ple compromís i la celebració d’aquest esdeveniment és la clara evidència que caminem en la direcció correcta”, valora Javier Collado.

BWAW s’emmarca en l’estratègia global del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que inclouen la igualtat de gènere. L’esdeveniment també comptarà amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca, el primer d’àmbit industrial, que va ser promogut pel CZFB i va ser constituït el setembre de 2020 al costat de set empreses més de polígon barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa