Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un grup belga vol invertir 1.000 milions a les plantes de Nissan

El grup belga de components d’automoció Punch ha aterrat a Barcelona per presentar de manera oficial el projecte per reindustrialitzar les plantes de Nissan a la Zona Franca. La companyia planteja fabricar a les instal·lacions de la multinacional japonesa 46.100 vehicles elèctrics, d’hidrogen i dièsel pel 2025 i assegura que pot arribar als 75.600 el 2030. Els dirigents del grup ha viatjat a la capital catalana per oferir una inversió de 650 milions d’euros en els pròxims sis anys, una xifra que podria augmentar fins als 1.000 milions l’any 2030, segons ha dit Andy Palmer, exdirectiu de Nissan i encarregat de la reindustrialització.

Palmer ha defensat que el projecte que planteja Punch és “l’únic” que ocuparia les tres naus que Nissan deixarà lliures a finals d’aquest any i s’ha compromès a invertir 80 milions d’euros per construir una nova planta de pintura. A més, ha assegurat que la seva oferta inclou la creació de més de 2.000 llocs de feina. El grup ha aprofitat la presència de la seva directiva a Barcelona per presentar un prototip de cotxe que funciona amb hidrogen basat en el pick up Navara de Nissan. El problema és que la multinacional japonesa no sembla disposada a cedir les patents, una condició imposada per Punch per quedar-se amb el negoci.

El grup belga va fer oficial la seva oferta el passat mes de maig, però ja en aquell moment va topar amb les reticències de Nissan. Punch vol les patents per utilitzar com a base dos models de Nissan –el Navara i la furgoneta e-NV200– per fabricar els seus propis vehicles. Fins ara la companyia japonesa no ha estat molt oberta a negociar perquè significaria cedir l’espai, el personal i els dissenys a una empresa competidora, però tampoc hi ha projectes alternatius que ofereixen més solidesa ni un pla de feina de qualitat a llarg termini. “No necessitem treballs d’Amazon o McDonald’s. Fan falta feines de veritat”, ha dit el conseller delegat del grup, Guido Dumarey.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 14, 2021 | 16:16
    Ricard setembre 14, 2021 | 16:16
    El que no diuen és quan diners hi posen. El que si sabem és que volen subvenció pública...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa