Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan va liderar les vendes estatals de vehicles elèctrics del 2019 amb una furgoneta de la Zona Franca
  • CA

Nissan va batre la xifra rècord de vendes a l’estat espanyol de la seva furgoneta elèctrica e-NV200 que produeix a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, amb 681 unitats durant l’any passat, amb 200 matriculacions més que al 2018. La companyia va liderar el mercat de vehicles elèctrics estatal amb 2.191 vendes, entre la furgoneta e-NV200 i el Nissan Leaf, que va arribar a les 1.510 vendes.

La multinacional va anunciar la intenció de tancar les instal·lacions barcelonines el 28 de maig argumentant que no eren viables. La decisió afectarà tots els centres productius, també els de Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca.

La planta de la Zona Franca és l’únic centre mundial de l’automobilística que fabrica la furgoneta des del 2014. A principis d’any la companyia va anunciar que ampliaria la producció d’aquest model fins als 100 vehicles diaris. La fàbrica va produir més 13.000 unitats de l’e-NV200 el 2019, un increment del 120% en comparació amb l’any anterior. En el que portem d’any, i abans que s’aturés la fabricació primer per la pandèmia i després pels efectes de la vaga indefinida de la plantilla, s’han produït més de 4.700 vehicles.

La producció d’aquest model es podria traslladar a plantes franceses de Renault, soci de l’aliança amb Nissan i Mitsubishi, segons els sindicats.

La companyia continua negociant amb el comitè europeu i de moment no ha iniciat les converses amb la plantilla a Barcelona sobre com s’ha de produir el tancament, que deixarà sense feina a més de 3.000 treballadors i afectarà més de 20.000 persones indirectament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa