Nissan atura temporalment la fabricació d’un cotxe a la planta de la Zona Franca

La companyia paralitza una línia de muntatge i envia 800 treballadors a casa durant deu dies

Nissan ha paralitzat 10 dies una de les seves dues línies de producció a la planta de la Zona Franca de Barcelona i ha enviat temporalment a casa a 800 treballadors. La línia aturada és la que fa el muntatge de la pickup de Nissan, que també fabrica per Renault i Mercedes. En canvi, la línia de fabricació de la furgoneta elèctrica Env200 està operativa.

L’aturada de la línia de la pickup arriba després que Nissan garantís a la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, el seu compromís amb continuar a Barcelona. La línia estarà aturada fins al 25 de novembre, i els treballadors compensaran els dies a través d’una mesura pactada en el conveni que preveu que, si cal, es treballi en festius.

Amb tot, la fàbrica de Nissan està actualment molt per sota de la seva capacitat real de producció. Els treballadors fa temps que reclamen a la companyia que esculli Barcelona per a la fabricació d’algun altre model de la marca.

Nissan manté que aposta per la Zona Franca, després d’iniciar les obres per a una nova planta de pintura, que costaran uns 70 milions d’euros.

Comentaris

    JordiP 19/11/2019 11:56 am
    Gràcies, DGT. Gràcies, Colau. Gràcies, ecologistes acèrrims.

Nou comentari