Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan acomiadarà 600 treballadors després del fracàs en les negociacions amb els sindicats

La direcció de Nissan ha anunciat aquest divendres que presentarà un ERO per a 600 treballadors de les plantes de la Zona Franca i de Montcada i Reixac davant la manca d’acord en les quatre reunions que ha mantingut amb els sindicats des que va presentar el pla per prescindir de 600 treballadors mitjançant prejubilacions i baixes voluntàries. De fet, aquest dijous, l’empresa va avisar que optaria per altres “alternatives” ja que les posicions entre les dues parts s’han mantingut molt allunyades des d’un primer moment. En un comunicat, l’empresa, que s’havia marcat aquest divendres com a termini màxim per arribar a un acord, ha assegurat que s’ha “vist obligada” a traslladar aquesta mesura als treballadors. No obstant això, fonts del Departament de Treball han indicat a l’ACN que no havien rebut cap expedient de regulació per part de Nissan.

[r:1]

En el comunicat, l’empresa assegura que “ha donat respostes” a les preguntes que el comitè ha plantejat al llarg de la negociació respecte a la nova planta de pintura i diversos aspectes relacionats amb la producció. En aquest sentit, la direcció de la multinacional havia vinculat una inversió de 70 milions d’euros a la nova planta al fet que s’arribés a un acord per als 600 acomiadaments. La intenció de Nissan era arribar a una entesa aquest divendres, com a màxim, i que les baixes no fossin “traumàtiques” sinó voluntàries. 

Segons va explicar el vicepresident executiu adjunt de l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi, José Vicente de los Mozos, en roda de premsa el passat 26 de març, la companyia també volia arribar al Saló de l’Automòbil de Barcelona amb un acord sota el braç. Davant la manca d’acord, aquest dijous al vespre, els sindicats ja van començar a parlar de mobilitzacions amb l’1 de maig i la fira en el punt de mira.

Nissan ha tornat a reiterar la necessitat d’executar les 600 baixes amb l’objectiu de garantir la “competitivitat” de les plantes, “poder optar a nous projectes” i generar nous llocs de treball en un futur. 

D’altra banda, en el transcurs de les negociacions la direcció va oferir als sindicats mig punt d’increment salarial els anys 2020 i 2021, fet que la representació sindical va rebutjar per considerar-lo insuficient. Actualment, les condicions que oferia l’empresa per a les baixes voluntàries consisteixen en prejubilacions del 80% del salari fins als 63 anys en considerar que són les condicions de mercat mentre que els sindicats demanen el 90%.

A partir d’ara, la direcció de Nissan ha donat 14 dies a la representació dels treballadors per constituir la comissió negociadora i comencin les converses. De moment, però, el Departament de Treball no ha rebut la comunicació formal de cap expedient al registre, que tanca a les dues del migdia.

Més notícies
Els responsables de l'empresa, en roda de premsa. | Europa Press

Nissan pretén acomiadar 600 treballadors i invertir 70 milions a la planta de Zona Franca

Notícia: Nissan pretén acomiadar 600 treballadors i invertir 70 milions a la planta de Zona Franca
Comparteix
Traslladarà la proposta als sindicats per arribar a un acord abans de Setmana Santa
Notícia: Nissan pretén acomiadar 600 treballadors i invertir 70 milions a la planta de Zona Franca - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa