Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El negoci que substitueix la sabateria Padeví de Francesc Macià
  • CA

El maig de 2021 abaixava la persiana l’emblemàtica sabateria Padeví de la Plaça Francesc Macià, que va obrir portes el 1985. Començaria una reforma per transformar el local en un espai adient per acollir una botiga-restaurant on hi hauria una fruiteria, una xarcuteria i un espai per a la venda de menjar per emportar, vins i productes gourmet. Ara un any després, lèmpresa catalana Camarasa Fruits ocupa la cantonada prestigiosa de la sabateria. A més, la plaça canvia de fesomia, perquè el canvi de negoci ha anat acompanyat d’una reforma de la façana, que ha canviat completament d’aspecte. De fet, el nou establiment havia d’inaugurar-se al novembre, però després de diversos retards ara ja aixeca persianes. El grup empresarial ja tenia, fins ara, set botigues i un altre restaurant a la ciutat, i preveu augmentar amb aquest local un 80% la facturació. De fet, estarà molt a prop del que van obrir a l’Illa Diagonal el 2014.

Es tracata d’un temple gastronòmic ideat per Marc Taribó, tercera generació de la família propietària de Camarasa Fruits. De fet, aquesta empresa barcelonina especialitzada en la venda de fruita, verdura i productes gurmet ha reconvertit l’antiga sabateria en un multiespai que combina les funcions de botiga, restaurant i establiment de menjar per emportar i pollastres a l’ast. A més de voler ser un espai de referència per als veïns de la zona, sobretot de Diagonal i del Turó Parc, també vol ser un pol l’atracció econòmica i d’oci i restauració amb una gran terrassa.

Local de Camarasa Fruits a l’Illa Diagonalu8lk7j

Padeví mantindrà dos establiments a la ciutat i un a l’Hospitalet de Llobregat després de tancar a causa de no poder superar les conseqüències de la crisi derivada del coronavirus. Fins al 1961 hi va haver el bar restaurant Mery, que durant anys va reunir centenars de clients de la societat barcelonina. Després va prendre el relleu la perfumeria Magda, i finalment, l’any 1987 hi va arribar Padeví. Ara un nou negoci provarà sort.

Tanca un altre local emblemàtic

Tot just aquests dies s’ha conegut que el temple del vinil Music World, a Rosselló, 201, es veu obligat a abaixar la persiana perquè els propietaris del local no volen renovar-los el contracte de lloguer. Feia 31 anys que la botiga era a l’Eixample i era tot un emblema. Però a finals de mes s’acabarà la seva història. Music World’ havia arribat a tenir cinc botigues repartides per tota la ciutat. Aquesta és l’última que quedava oberta i, de fet, va ser la primera que van obrir. Però ara la seva història, com explica Betevé, arriba al seu final més tràgic. Tot i que els amos del negoci ja tenen edat de jubilar-se, asseguren que haurien continuat uns anys més rere el mostrador, i és que aquesta feina és, en realitat, un plaer i un entreteniment, més encara quan hi han dedicat tota la vida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa