Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Naturgy reduirà almenys un 21% les seves emissions fins al 2022 per liderar la transició energètica
  • CA

Naturgy preveu reduir al menys un 21% les seves emissions de gasos d’efecte hivernacle entre 2017 i 2022, com a part del seu objectiu de convertir-se en protagonista en la transició cap a les energies netes i renovables. Aquesta iniciativa forma part de l’anunci realitzat el passat mes de maig pel president de l’empresa, Francisco Reynés, durant la junta d’accionistes, de la creació d’una Comissió de Sostenibilitat. També va detallar les línies mestres de la companyia per a la transició energètica i el compromís mediambiental.

“Naturgy vol ser, dins del seu sector, la companyia protagonista en aquesta transició cap a les energies netes i renovables, marcant-se objectius que el 2022 la convertiran en una de les energètiques més netes”, va explicar la firma. Durant el passat exercici, l’entitat energètica va destinar prop de 500 milions d’euros a projectes ambientals, dels que 422 milions d’euros van anar a parar a parcs eòlics i plantes fotovoltaiques a Espanya.

Així, l’empresa contempla reduir almenys un 21% les emissions de gasos hivernacle fins al 2022, en comparació a 2017, així com retallar un 22% la intensitat de diòxid de carboni (CO2) en generació elèctrica i que el 34% de tota la generació sigui d’origen renovable.d

D’aquesta manera, Naturgy està implementant ja una nova Política i Pla Global de Medi Ambient, que recull línies d’actuació per complir el 2022. Entre els principals objectius d’aquest programa destaca, a més dels ja mencionats, disminuir un 20% el consum d’aigua l’any 2022. A més, l’empresa també s’ha fixat com a objectius disminuir un 70% la producció total de residus, tant perillosos com no perillosos, així com duplicar el 2022 el percentatge de residus reciclats i valoritzats i realitzar al menys 300 iniciatives de biodiversitat a l’any.

Avenços

Segons les dades de la corporació, durant l’any passat va reduir un 16% les seves emissions de CO2, a més d’un 25% l’ús de l’aigua en les seves activitats, va generar un 66% menys de residus i va revaloritzar o reciclar el 57% dels residus produïts. Igualment, la firma també està impulsant l’ús de les tecnologies netes, de forma que l’any passat va invertir més de 1.000 milions d’euros en renovables i va ser “la primera companyia en sol·licitar el tancament de totes les seves plantes de carbó”.

En termes de biodiversitat, l’empresa va desenvolupar 257 iniciatives, aconseguint una superfície restaurada ambientalment superior a les 2.600 hectàrees, el 60% de les quals corresponen a espais protegits o hàbitats d’espècies protegides.

Per tot això, l’índex CDP Climate Change va atorgar el 2019 la màxima qualificació a Naturgy, que a més és una de les finalistes per primer cop dels Premis Europeus de Medi Ambient a l’Empresa (Premis EBAE, per les seves sigles en anglès) atorgats per la Comissió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa