Empreses de l’Ibex abandonen la Cambra perquè n’han perdut el control

31 a 29. Majoria absoluta de la candidatura Eines de País, de tall independentista, a la Cambra de Comerç de Barcelona. Des de fa dos anys, a l’ens cameral hi ha hagut una redistribució de forces que no ha agradat a les grans empreses, que fins ara s’havien trobat còmodes amb una Cambra governada per l’establishment i on les cadires de plata –14 de les 60 que té el plenari i a les quals s’hi accedeix pagant una quota anual– tenien un pes molt rellevant. Això vol dir que les decisions al plenari, en cas de conflicte, es decanten sempre cap a aquesta nova majoria. Una circumstància que ha incomodat des del primer moment grans companyies, que han vist com gremis i entitats prenien el control.

Naturgy i Abertis, dues empreses cotitzades a l’Ibex-35 i que l’octubre del 2017 van traslladar la seva seu social a Madrid cridades pel govern espanyol després de l’1-O, però també Hotels Catalonia, han comunicat a la Cambra de Comerç que deixen buit el seu seient, i que per tant, deixen de pagar en total 225.000 euros a l’any (75.000 per cada cadira de plata). Les companyies han justificat la decisió per un canvi d’estratègia. Fonts de Naturgy assenyalen que la decisió s’emmarca en un procés de revisió de les seves de les seves polítiques de participació en institucions públiques, però deixen clar que mantindran la col·laboració amb l’ens barceloní. Ara bé, fonts del plenari de la Cambra assenyalen al TOT Barcelona que entre les raons per les quals Naturgy abandona l’ens cameral hi pot haver “la incomoditat per unes declaracions carregant contra la companyia que va fer el director general de CatGas”, també membre del plenari.

Pel que fa  a Hotels Catalonia, fonts de la cambra assenyalen que l’empresa ha decidit centrar la seva estratègia a combatre els efectes de la crisi de la covid-19, que ha deixat greument afectat el sector hoteler. Abertis, per contra, encara no ha comunicat a la Cambra els motius de la seva renúncia.

Sigui com sigui, des de la Cambra de Comerç insisteixen al TOT Barcelona que “els plens són fluids i no hi ha conflicte”, i recorden que continuen 11 cadires de plata de grans companyies i que aquestes formen part de comissions de treball, que es desenvolupen sempre amb normalitat. Aquestes cadires les ocupen el Banc Sabadell, Banco Mediolanum, CaixaBank, Criteria Caixa SAU, Deloitte, gremi d’hotels de Barcelona, Indra, PricewaterhouseCoopers, el RACC, Damm i Agbar. De fet, fonts de la Cambra confirmen a aquest diari que “hem parlat amb aquests onze membres i no hi ha cap problema”, i pel que a les tres cadires buides, el reglament obliga a obrir un període d’eleccions parcials, que és en realitat una subhasta, perquè empreses presentin les seves propostes econòmiques per ocupar la cadira. Se les quedaran els millors postors, i si no n’hi ha “poden quedar buides, no serà un problema”, indiquen fonts de la Cambra.

De fet, la candidatura Eines de País proposava eliminar aquestes cadires de plata perquè no hi hagués un sistema de privilegis i el funcionament de la Cambra fos “més democràtic”, però de moment no se n’ha sortit. “Potser ara és un bon moment per fer la reflexió”, assenyalen fonts d’Eines de País.

Comentaris

  Neng Febrer 17, 2021 | 19:04
  Bye bye i a robarlos semprew que es pugui.
  FRAN BCN Febrer 17, 2021 | 19:04
  Aneu fent, els fanàtics indepes deixaran CAT feta un solar...
  1
  124
  Respon
   Joanka Febrer 17, 2021 | 19:40
   No estiguis tan segur.... el problema el tindran ells quan vulguin tornar perque si han de fer negocis amb l'erial que hi ha passat l'Ebre els numeros no els sortiran. Pot ser guanyen alguna 'batalla' però irremediablement perdran la' guerra'.
    Pau Febrer 17, 2021 | 23:45
    Al decir esa tontería,es señal que el que no has pasado nunca del Ebro,eres tú,que poco conoces España,y después son los demás los catetos.
     KOKE OSONA Febrer 18, 2021 | 01:16
     TU CONOCES ESPAÑA....ENTONCES NO HARA FALTA QUE TE COMENTEMOS QUE ES PALURDILANDIA ...¡¡ÑORDOS!!
     joanka Febrer 18, 2021 | 10:22
     Es casi seguro que conozco más que tu espanya. Però en ningún sitio se habla de catetos... pero si atraviesas el Ebro descubras la realidad y lo del erial no lo he inventado yo, claro que para eso tendrias que leer ... a tus escritores, que ya veo que tampoco lo haces. Y si han estado aquí es por razones esconomicas que ahora ya no se salen a cuenta.... a fuera tampoco y insisto que trataran de volver sólo que ya no tendran los privilegios de los conquistadores que tanto se han acostumbrado.
  Ja s'ho faran Febrer 17, 2021 | 19:32
  Au doncs bon vent i barca nova, tal dia farà un any, i si te he visto no me acuerdo. Ara després que no tornin. Ara a mi ja l'han vist prou
  110
  1
  Respon
  ave-maría Febrer 17, 2021 | 19:53
  Ara procuraran muntar-se una Cambreta
  Ricard Febrer 17, 2021 | 20:51
  Els que marxen són els "demòcrates de tota la vida".
  La mare superiora Febrer 17, 2021 | 21:08
  Anar fent estructures d'estat, que no quedarà pais que estructurar. Apa, els indepes de la cambra de comerç, a "cascarla"
  15
  111
  Respon
  Todo lo que tocan los independentistas se convierte en un estercolero. Febrer 17, 2021 | 22:25
  Sólo quedarán los cerdos de Osona; que desastre esta quedando Catalunya.
  114
  176
  Respon
   Joaquim Febrer 18, 2021 | 07:24
   Els porc d'Osona són molt més dignes que els explotadors de l'Ibex. Si l'exemple és la teva magnífica espanya, amb un sistema judicial franquista, un ex-rei a abu dabi que... en fi, tant demòcrates que empresonen a qui no pensa com ells, i que ha estat, és i serà un l'exemple de llibre d'un fracàs econòmic ple d'incults monolingues que quan passen els pirineus no es poden comunicar amb ningú, ja m'agrada aquest desastre de Catalunya. Simplement deixeu-nos en pau la gent com tu. Tingueu respecte pel que volem.
   Alfred Febrer 18, 2021 | 10:40
   Doncs els porcs com tu podríeu marxar d'aquest país, segur que ens aniria molt millor :)
  Bot Febrer 17, 2021 | 23:19
  Eixugant el pantà
  Tripartit no, gràcies Febrer 17, 2021 | 23:46
  "Naturgy i Abertis, però també Hotels Catalonia, deixen buit el seu seient " Meeeerdaa vaaaaaaaaaaaaaaaaaa !
  Bon vent, traïdors Febrer 18, 2021 | 09:00
  Que els donin pel c... A més Naturgy per exemple va ser una de les empreses que va moure la seu el 2017, no? Doncs no sé què hi fotien a la Cambra de Comerç de Barcelona. I Caixabank, Sabadell i Criteria Caixabank també van moure la seu, que deixin la Cambra també, que s'apuntin a la cambra de Madrid o d'Alcobendas si volen.
  Donec Perficiam Febrer 18, 2021 | 09:29
  Potser és bona senyal que marxin. Han de buscar territoris d'on seguir xuclant. El Canadell els fa por i segur que veuen que aviat no faràn ni rosquilles a Catalunya perque serem independents....tic tac tic tac..... No dubteu que si Caspaña no ens deixa fer referendums ni marxar, és única i exclusivament pel tema econòmic. Caspaña és un estat en fallida que no pot sobreviure sense el 23% del PIB Català. L'excusa de la Prostitució i l'unitat sacrosanta són la cortina de fum per amagar que faràn caiguda lliure i hauràn de ser rescatats per la UE com Grècia. Però el seu orgull és superb.

Nou comentari