Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una multinacional tria Barcelona com a seu d’un laboratori de microxips
  • CA

Barcelona continua captant inversions internacionals i atraient capital tecnològic. En aquest context, la ciutat disposarà d’un laboratori pioner de disseny de microxips de la multinacional tecnològica Intel. Estarà ubicat al recinte del Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), al Barcelona Supercomputing Center-Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) i serà una realitat de forma imminent. Entre 250 i 300 treballadors hi començaran a treballar, i el projecte tindrà una injecció inicial de 20 milions d’euros per part del govern espanyol i també 20 milions per part de la multinacional. Durant deu anys, s’invertiran un total de 400 milions -40 per any en una dècada- i es repartiran al 50% entre Intel i Madrid.

Pedro Sánchez, un dels negociadors

L’acord amb la multinacional “es va acabar cuinant” aquest dimarts a Davos (Suïssa) entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el conseller delegat d’Intel, Pat Gelsinger. El mateix Sánchez va fer una piulada des de Davos per agrair que Intel hagi triat Barcelona per situar-hi aquesta infraestructura: “Gràcies, Pat Gelsinger, per triar Espanya per al laboratori pioner de processadors RISC-V”.

Una aliança amb la supercomputació catalana

El projecte suposa una aposta per la computació a zetaescala, una tecnologia molt més potent que l’actual, després d’anys de col·laboració entre el centre de supercomputació català en l’arquitectura a exaescala, una tecnologia molt més potent que la que existeix actualment. De fet, Intel és una de les poques companyies al món que fabriquen xips d’última generació, a més de la sud-coreana Samsung, la primera en ingressos, o la taiwanesa TSMC. A més, la fabricació de microxips és crucial en el futur de la indústria de l’automoció i l’electrònica, sobretot en el context actual de crisi del subministrament. I en aquest sentit, Barcelona i Catalunya són pols industrials molt consolidats.

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha destacat que la inversió d’Intel “consolida” la ciutat com “una de les capitals digitals del món” i “reafirma la transformació cap a una economia basada en el coneixement”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a maig 26, 2022 | 09:30
    Pere Llimonera i Citronell maig 26, 2022 | 09:30
    Me da la impresión de que al Sánchez le han vuelto a meter el dedo...
  2. Icona del comentari de: ton c. a maig 26, 2022 | 10:31
    ton c. maig 26, 2022 | 10:31
    això de que rebrà el soport del govern espanyol, posem-ho en quarentena i anirem be....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa