Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Multen un bar amb 1.500 euros per tenir una pissarra fora de lloc
  • CA

En Henk Cortier, propietari del bar Lambicus de Sant Antoni, s’ha endut una desagradable sorpresa quan en ple agost li ha arribat una multa de l’Ajuntament de Barcelona de 1.500 euros per tenir “una pissarra fora de la zona de terrassa”. La sanció, a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona, correspon a una inspecció rutinària que es va fer al gener i ha enganxat en Henk i la seva dona Maria de vacances a França, per la qual cosa hauran de fer a distància tots els tràmits per recórrer-la, ja que només tenen 10 dies per presentar al·legacions.

“Al gener van venir dos inspectors de l’Ajuntament i van dir que tot estava bé, exceptuant la pissarra que posaven a la vorera”, explica a aquest mitjà la Maria, que ahir va fer un tuit de denúncia que s’ha fet viral en poques hores. “Vam dir que no ho sabíem i des d’aleshores ja no hem tornat a col·locar la pissarra al carrer. No ens van dir res de cap multa”, lamenta. La parella s’ha assessorat i després de parlar amb un advocat consideren que la sanció és “desproporcionada” perquè es va produir sense avís previ i era la primera multa del local.

Infracció greu

Segons la mateixa denúncia, els inspectors van informar al propietari que havia “de retirar els elements no autoritzats i de les conseqüències de no fer-ho”, però al Lambicus ningú té constància que els inspectors tornessin a passar per comprovar que efectivament l’havien retirat. L’Ordenança de Terrasses, “instal·lar a les terrasses elements no autoritzats” es considera una infracció greu de la normativa i pot comportar una multa de fins a 1.500 euros, a més de l’avançament temporal de l’hora de tancament o de la suspensió de llicència durant dos mesos.

Ara la parella ha d’afrontar el dilema habitual quan s’imposa una multa d’aquestes característiques: passar per caixa i pagar la sanció amb un descompte, que quedaria en 525 euros però comportaria reconèixer la infracció i desistir de qualsevol recurs administració davant l’Ajuntament; o presentar al·legacions i arriscar-se a pagar la multa íntegra si es resol en contra seva. En cas de voler mantenir el pols als serveis municipals, la parella sempre podria recórrer a la justícia ordinària, tot i que seria un procediment llarg i costós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa