Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Mobile Social Congress posa el focus en l'”esclavitud 2.0″ en paral·lel al MWC
  • CA

La quarta edició del Mobile Social Congress (MSC) aportarà la visió social dels efectes de la tecnologia els dies 26 i 27 de febrer, coincidint amb el Mobile World Congress (MWC). Els organitzadors del Mobile Social rebutgen el qualificatiu d’anti MWCperò “pretén visibilitzar alguns aspectes relacionats amb la indústria tecnològica que queden silenciats en el Mobile”. L’MSC, impulsat per SETEM Catalunya, se centrarà en “l’esclavitud moderna” o “esclavitud 2.0” i es portarà a terme al Pati Manning. 

[r:1]

Durant la primera jornada de l’MSC es presentarà un informe que analitza la vinculació entre les condicions de treball de la indústria tecnològica i els suïcidis de treballadors a la Xina. També es parlarà del retrocés en els drets laborals als països de l’Europa de l’est on la manufactura de productes electrònics és destacada. El primer dia s’obrirà amb la projecció del documental Projecte mòbil.

El segon dia del congrés complementari al MWC en com la compra pública pot afavorir el respecte als drets laborals en la indústria electrònica. L’organització ha escollit l’Ajuntament de Barcelona com a exemple de bones pràctiques en aquest sentit. 

La seguretat de les dades personals ocuparà també part de les dues jornades. “És preocupant la creixent utilització de serveis tecnològics allotjats en ordinadors d’altres de qui es desconeixen els interessos i poden facilitar l’accés a les nostres dades i comunicacions sense el nostre control”, afirmen des de l’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa