Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Microsoft instal·la a Barcelona un nou centre de R+D
  • CA

Microsoft ha triat Barcelona per instal·lar un hub de R+D que s’especialitzarà en àrees avançades d’enginyeria de software per a Intel·ligència Artificial, Machien Learning i Deep Learning per millorar l’experiència d’usuari a les pàgines web. El projecte s’integrarà en una xarxa de vuit centres d’investigació que la divisió WebXT de la multinacional estatunidenca té repartits per tot el món. El nou hub espera atraure talent de tot Europa.

La companyia busca, entre altres coses, augmentar el nombre d’usuaris per al seu navegador Bing o millorar l’experiència de cerca dels més de 500 milions de persones que cada mes fan servir Bing o altres motors de cerca que funcionen amb la seva tecnologia –com Yahoo, DuckDuckGo, Qwant o Ecosia–.

Projecte ambiciós

En una primera fase el centre contractarà 30 enginyers de software i científics de dades que en futur podrien ampliar-se fins al centenar. La multinacional ja ha obert diferents processos de selecció per trobar els treballadors més qualificats per dotar de múscul al nou centre.

“La inversió de Microsoft és una prova més de l’alta qualificació dels nostres professionals i de la nostra capacitat per convertir-nos en un pol d’atracció de talent”, ha explicat el president de Microsoft Espanya, Alberto Granados. La intenció de la multinacional és crear un vector d’innovació en Intel·ligència Artificial en col·laboració amb universitats, centres d’investigació i empreses locals.

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que Catalunya “té les capacitats per liderar el desenvolupament de la intel·ligència artificial a Europa i s’ha convertit en un pol mundial en aquest àmbit”. Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que el nou centre “reforça la ciutat com una de les millors del món on viure i treballar, amb un gran ecosistema científic i tecnològic”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: el verdugo del Cid a setembre 13, 2021 | 20:43
    el verdugo del Cid setembre 13, 2021 | 20:43
    Normal, que vingui aquí: un país que sap que cal enviar a la merda un sub-estat com "epaÑa" al preu que sigui i que posi el mitjans per fer-ho costi el que costi, segur, segur segur que està ben ple de gent intel·ligent, innovadora, valenta i enemiga a mort de la mediocritat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa