Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercè Conesa: “Convé diàleg entre Estat i Generalitat”
  • CA

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha reconegut aquest dimarts que la gestió del Port de Barcelona és més “còmode” amb un govern espanyol del PSOE que no pas del PP. Tot i no haver estat presidint aquesta infraestructura quan Mariano Rajoy estava al poder, és conscient que “la relació no era senzilla“. En aquest sentit, ha afirmat que “convé diàleg entre Estat i Generalitat”, ja que el Port de Barcelona està governat per aquestes dues administracions.

Pel que fa als resultats econòmics, Conesa ha remarcat que aquest 2018 el Port de Barcelona “seguirà sent el que més creix a Europa“, tal i com ja ho va fer el 2017. En aquest sentit, la presidenta ha fet un repàs a tots els aspectes econòmics en els què contribueix el port, assegurant que aquest té una gran influència en el PIB català.

Cal fer un ‘Smart Port’  al servei de la “logística, el medi ambient i les persones”

Conesa ha insistit en la idea de col·laborar amb altres ports mundials per tal de fer una lluita conjunta contra el canvi climàtic. És per aquest motiu que ha remarcat que a la infraestructura li interessa mantenir i fins i tot potenciar la infraestructura de ferrocarrils, ja que “és una fortalesa” del Port de Barcelona. De fet, ha insistit que el canvi climàtic és un eix estratègic en el què es compromet treballar ja que és un tema que “interpel·la a tota la comunitat portuària“.

La presidenta del port també ha reivindicat la seva voluntat de fer un port per a la ciutadania que, per exemple, electrifiqués aquells molls que estan més a prop de la ciutat. En aquest sentit, ha insistit en la idea de fer un Smart Port, que estigués al servei de “la logística, el medi ambient i les persones“, entre d’altres.

Més notícies
Pere Macias: “Hem de fer sortir trens de l’aeroport cada 10 minuts en lloc de cada 30”
Notícia: Pere Macias: “Hem de fer sortir trens de l’aeroport cada 10 minuts en lloc de cada 30”
Comparteix
Recent designat coordinador del Pla de Rodalies de Barcelona, esbossa el futur de la xarxa ferroviària i enterra la destral de guerra amb Renfe i Adif

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa