Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un mercat de Sant Martí celebra les campanades a les 12 del migdia
  • CA

Campanades i raïm, però dotze hores abans del que és habitual. El Mercat de Provençals, al barri de Sant Martí de Provençals de Barcelona, ha celebrat aquest migdia el Cap d’Any amb la seva clientela per tal de dinamitzar l’activitat de les parades i “fer pinya”. Tant els clients que no sabien que hi havia una festa anticipada com els que hi han anat expressament s’han guarnit amb cotilló, cava i raïm comprat al mateix mercat, i han aparcat els carros de la compra per celebrar amb els paradistes el nou any.

“És molt important que la clientela participi, que tots fem una família, que fem pinya i que sàpiguen que sense la gent que ve a comprar ens quedem sense mercats”, ha dit a l’ACN el president del Mercat de Provençals, Juan Antonio Ortiz Soler. A les dotze en punt, el dinamitzador de la festa, el senyor 2020, ha fet tocar les campanes i la plaça s’ha omplert de confeti.

Les arrels del barri

“Els mercats són vida perquè són les nostres arrels, el producte fresc i de proximitat, lluitem molt i amb la meva vessant d’actor miro de col·laborar perquè és la base del comerç i sobretot on trobes la simpatia i espontaneïtat dels professionals”, ha explicat a l’ACN l’animador de la festa de Cap d’Any del Mercat de Provençals.

La junta del mercat va decidir organitzar la festa (creuen que és la primera que es fa d’aquestes característiques a Barcelona) per tal de dinamitzar el mercat, apropar-lo a la gent del barri i demostrar que no només és un lloc per anar a comprar, “sinó també per gaudir-lo”.

“Hem de potenciar tot això perquè la gent vegi que som la seva gent, som els que estem tot el dia darrere del taulell esperant que vinguin, amb tot el gust del món de despatxar-los”, ha explicat el president del mercat i carnisser, Juan Antonio Ortiz Soler. Així doncs, van decidir fer la festa al migdia perquè en un dia “que tothom està a casa amb la seva família”, volien el mateix sentit de comunió però al mercat unes hores abans.

Moltes activitats 

Una de les clientes habituals, la Maria Dolors, ve cada dia a comprar però aquest dimarts s’hi ha acostat expressament amb la seva filla i el seu net per celebrar les campanades al mercat. “Últimament estan fent moltes coses, comprenc que s’han d’espavilar perquè hi ha molta competència, però hi ha coses que només es poden comprar al mercat. Que no morin els mercats”, ha reivindicat.

La Marga també ve sovint a aquesta plaça, malgrat hi ha altres mercats que li queden més a prop, i assegura que no havia vist mai un ambient tan festiu com el d’aquest 31 de desembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa