Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercabarna ampliarà espai per ser un referent de la innovació alimentària
  • CA

Pas de gegant del mercat majorista Mercarbarna per afrontar el futur amb criteris de sostenibilitat i d’innovació alimentària. Ha tancat un acord amb el Consorci de la Zona Franca per a la compra d’una parcel·la de 173.194 m². Es tracta de la parcel·la batejada com a 22AL (contígua al mercat majorista i compresa entre els carrers Quatre, F, E i Sis), amb un valor de 69,7 M €. La idea de Mercabarna és crear en aquest solar un punt estratègic per potenciar tant la innovació i la sostenibilitat alimentària com altres activitats i processos relacionats amb l’alimentació.

L’acord s’ha fet públic aquest matí, i s’ha explicat que en el solar objecte de compra hi ha 11 empreses en actiu i un espai buit de 10.000 m². De les empreses actives, a una se li acaba el contracte l’any 2022, motiu pel qual el mercat majorista sumarà 10.000 m² addicionals; en canvi, la resta de contractes finalitzen entre els anys 2031 i 2066. Segons ha explicat Mercabarna, es respectaran els contractes vigents.

Signatura de l’acord de compra-venda AJUNTAMENT DE BARCELONA

Mercabarna ha explicat que vol convertir el solar en un punt estratègic per al futur de l’alimentació i del mateix mercat majorista. En aquest sentit, l’entitat vol que al 22AL s’hi instal·lin companyies que aportin valor afegit al producte fresc (com aliments llestos per cuinar o ja cuinats), empreses del sector de nova alimentació, com ara els aliments de proteïna vegetal i plataformes, i projectes de proximitat i agricultura sostenible.

En aquest nou espai també s’hi ubicaran companyies relacionades amb el transport de les mercaderies. Per exemple, Mercabarna vol potenciar el transport d’última milla, així com també les empreses d’agrupatge,és a dir, l’agrupació de càrregues de diverses empreses en un mateix transport, per fer-ne la distribució més sostenible.

Actualment, a Mercabarna hi ha 600 empreses agroalimentàries, amb 7.500 treballadors directes, que comercialitzen 2.300.000 tones d’aliments a l’any per proveir una població d’uns 10 milions de persones. Cada dia acudeixen al recinte unes 23.000 persones i 14.000 vehicles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa