Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercabarna preveu duplicar el 2022 els beneficis abans d’impostos

Mercabarna preveu multiplicar per 2,5 el benefici abans d’impostos aquest 2022 i arribar fins als 4,68 milions d’euros. A més, estima que la xifra neta de negoci se situarà en els 26,9 milions d’euros, un 14,6% més en termes interanuals, segons les dades avançades aquest dilluns pel diari Expansión. En aquest sentit, el polígon alimentari invertirà 11 milions d’euros per instal·lar plaques fotovoltaiques, gestionar un espai contra el malbaratament de menjar o actualitzar el seu centre de reciclatge, entre d’altres. Tota aquesta inversió es finançarà amb recursos propis.

La millora del principal mercat majorista d’aliments frescos d’Europa en volum de comercialització es deu a la reactivació econòmica, després de l’aturada forçada per la pandèmia de la Covid-19, i a l’ampliació de la seva superfície, després d’incorporar les parcel·les recentment adquirides al Consorci de la Zona Franca. D’aquesta manera, el polígon guanyarà un 22% d’espai que s’utilitzarà per a productes de quarta gamma, com ho són les fruites i els vegetals nets i tallats o els plats amb verdures llestos per a consumir; a innovació i a l’oferta dirigida al canal d’hotels, restaurants i cafeteries.

Un dels projectes més rellevants és l’espai Foodback, un centre per fer front al malbaratament d’aliments en el que s’ha invertit un milió d’euros. El complex, que ja està en marxa, permetrà el reaprofitament de 4.000 tones de menjar a l’any, gairebé el triple respecte a les dades actuals. L’espai, que s’inaugurarà de forma oficial el pròxim 23 de febrer, dona feina a persones vulnerables gràcies a convenis de col·laboració signats amb la Creu Roja, el Banc d’Aliments, la Fundació Formació i Treball, Càritas, la Fundació La Caixa i el programa Alimenta Barcelona.

També destaca la inversió de cinc milions d’euros que es destinarà a la instal·lació de 123.000 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, que permetran generar el 25% de l’energia que necessita el polígon. Per a la seva instal·lació, Mercabarna convocarà un concurs públic durant el primer semestre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa