Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mercabarna celebra el 50è aniversari del seu trasllat del Born a la Zona Franca
  • CA

Un miler de persones ha celebrat el 50è aniversari del trasllat de Mercabarna del Born a la Zona Franca. El Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Barcelona va abandonar l’antic mercat del centre de Barcelona el 1971. L’acte, organitzat conjuntament per Mercabarna i l’Associació d’Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Barcelona i Província (AGEM) ha congregat majoristes, detallistes i treballadors del mercat, que han estat acompanyats de les seves famílies.

La regidora de Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona, Montse Ballarín, ha assegurat que l’èxit del mercat central ha estat “estat l’estreta col·laboració que durant aquests 50 anys hi ha hagut entre el sector públic, Mercabarna i l’Ajuntament de Barcelona, i el sector privat, els majoristes del mercat. Aquest treball en equip ha situat el mercat a la bandera d’Europa”.

La celebració va comptar amb tallers i degustació de productes de temporada / Mercabarna

Una oportunitat

Els majoristes del Born, que estaven organitzats en un gremi precursor de l’actual AGEM des del 1947, ara veuen el trasllat com l’oportunitat per millorar i expandir el seu negoci. Però no sempre va ser així, ja que molts majoristes i detallistes s’hi oposaven. Eusebi Guiral, un dels majoristes que va viure el trasllat, explica que els paradistes del Born tenien “por” perquè Mercabarna estava “molt lluny” i molts d’ells tenien la vida organitzada al barri de la Rivera. “A poc a poc vam veure que el canvi era positiu, l’aparcament, les comoditats i la logística milloràvem molt, i també les possibilitats de créixer a escala comercial i les condicions higièniques sanitàries”, afegeix Guiral.

La festa ha començat amb una bicicletada virtual durant la qual els participants han pogut viatjar del Born a Mercabarna. També hi havia una exposició fotogràfica per recordar la història de l’antic mercat del Born, el trasllat del mercat central a Mercabarna i la seva conversió en un dels mercats més importants del món. Els infants han pogut fer tallers per descobrir les fruites i hortalisses i s’ha fet una degustació de productes de tardor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa