Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Menys oferta, demanda disparada i preus estables, l’efecte de regular els lloguers
  • CA

Passats nou mesos de l’aprovació de la llei de lloguer al Parlament català que va regularitzar el control dels preus dels arrendaments a Barcelona i altres 60 localitats amb més de 20.000 habitants, el mercat continua consolidant les principals tendències apuntades pels analistes. Segons un informe del portal Idealista.com, la demanda relativa a Barcelona s’ha disparat. D’una banda, l”efecte crida a la demanda davant la possibilitat de trobar lloguers més barats. La pressió de la demanda sobre l’oferta de pisos de lloguer a Barcelona s’ha disparat gairebé un 30% des que va entrar en vigor el 22 de setembre, on cada vegada hi ha més interessats buscant pisos de lloguer a preus més assequible, el que tensiona encara més a una oferta cada vegada més escassa, com veurem a continuació.

Un altre dels factors que estan marcant el mercat d’arrendament a Barcelona és que l‘oferta de pisos al mercat de lloguer a la capital, declarat com un ‘mercat de l’habitatge tibant’, s’ha reduït fins a un -21,2% en aquests últims nou mesos. Aquest ‘davallada’ de l’estoc es pot deure a diversos factors, segons Idealista, com que es puguin haver signat més contractes de lloguer. No obstant això, les estadístiques publicades per l’Ajuntament de Barcelona, ​​a partir de les dades de l’INCASOL, parlen de gairebé 12.200 nous contractes d’arrendament signats a la capital catalana entre octubre i desembre, en la mitjana dels trimestres previs a l’esclat de la pandèmia de l’coronavirus.

Altres variables poden ser que la pròpia oferta de pisos a arrendament s’estigui ajustant després de tocar màxims a finals de 2020. L’estoc de cases de lloguer a Barcelona es va disparar després de passar el pitjor de la pandèmia el 2020, duplicant la seva oferta en alguns casos si es comparen amb 2019.

Entre setembre i desembre de l’any passat, l‘oferta de pisos a idealista va arribar a superar els 23.000 anuncis a Barcelona en algunes setmanes. Mentre que, des del segon trimestre d’aquest any encara no ha superat els 20.000 anuncis en cap setmana, confirmant la caiguda abans comentada.

Alguns experts afirmen que la recuperació de la normalitat, i el retorn gradual dels turistes a Barcelona pugui reactivar l’oferta d’habitatge de lloguer turística, que s’havia traslladat a l’lloguer tradicional.

Però molts altres actors de el sector es temen que els petits propietaris s’ho estiguin pensant dues vegades abans de posar el seu habitatge en un mercat de lloguer regulat, davant l’actual situació d’inseguretat jurídica en el lloguer de Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Esquerres dements, FORA JA!!! a juny 24, 2021 | 22:20
    Esquerres dements, FORA JA!!! juny 24, 2021 | 22:20
    Llogar esun delicte i vendre el pis als ricatxos estrangers de @22 es un bon negoci i si et paguen en moneda fict8cia molt millor. Pagar impostos per forrar junqueras y hermanos es un delicte catolic. Cap ll9guer, cap d3sahuci, cap sindicat paga5 ambl'ibi bcn, el mes car del mon. ESQUERRES DEMENTS, CAP LLOGUER,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa