Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mentors del barri que ajuden a buscar feina
  • CA

La xarxa de mentors de Barcelona Activa dona suport a 200 persones que busquen feina. Ho fan en el marc de la iniciativa Mentoring+, que ja porta dotze edicions i que busca la reactivació laboral de persones que ja havien abandonat la cerca d’un lloc de treball i generar un entorn propici per identificar noves oportunitats. Un centenar de mentors acompanyen de manera voluntària aquestes persones, que són del mateix barri. Els participants al programa que busquen feina són un 61% dones, un 84% majors de 45 anys, i un 42% amb estudis primaris o sense estudis. Pel que fa als mentors, el 80% té estudis universitaris i el 47% té més de 50 anys.

El programa vol fer front a la bretxa de gènere en el mercat de treball perquè les dones tenen més dificultats per trobar feina. També treballa amb les persones més grans de 45 anys i dona suport a ciutadans amb baixa qualificació.

L’objectiu del programa és “la reactivació laboral de l esperones que havien tirat la tovallola en la cerca de feina i generar un entorn propici per identificar i redescobrir noves vacants i oportunitats laborals”, segons la comissionada de Promoció de l’ocupació i polítiques contra la precarietat, Raquel Gil.

A més a més, l’impacte dels vincles va més enllà de la parella participant/mentora, hi ha un sentit de pertinença entre tot el grup, sobretot, entre el grup de participants, que creen xarxa a través del Whatsapp o altres aplicatius i es donen suport els uns als altres.

Quant a les persones mentores, s’agrupen en una convenció anual -la primera s’ha celebrat al mes de desembre en el Convent de Sant Agustí-, a on Barcelona Activa ha fet un lliurament de diplomes a totes les persones participants, en clau al reconeixement de la seva dedicació.

La xarxa de mentoria està oberta a les persones que hi vulguin pertànyer. Cada persona pot acompanyar una o dues persones, segons temps i disponibilitat. Les 100 persones voluntàries que han participat fins ara, són d’un perfil plural tant en trajectòria com d’experiències professionals, en concret, un 47% té més de 50 anys, i un 80% té carreres universitàries.
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa