Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Maquinista es renovarà mentre espera l’ampliació encallada
  • CA

L’empresa propietària del centre comercial La Maquinista, Unibail Rodamco Westfield, invertirà 42 milions d’euros en un projecte de renovació que crearan tres noves àrees dins del recinte actual. Una d’elles serà la de Family Experience, on hi haurà zones de joc per als més petits amb espais que emulen una jungla i tobogans. Les obres comencen aquest novembre i duraran tot un any, però no obligaran a interrompre el funcionament d’aquest centre situat al Bon Pastor (Sant Andreu).

“El públic és cada vegada més exigent i demana experiències i serveis que van més enllà de comprar”, destaca el director de la Maquinista, Victor García, en una nota difosa aquest divendres. A més de la zona infantil, s’incorporarà una nova àrea per a marques de moda internacionals i es redissenyarà la zona de terrasses gastronòmiques. L’empresa assegura que ja té emparaulats el 70% dels espais que es renovaran.

La Maquinista rep 17 milions de visitants cada any, té 222 establiments i genera 2.800 llocs de feina, recorda en un comunicat. Va obrir a l’any 2000 i és propietat de Unibail Rodamco Westfield (URW) des de 2008. 

A l’espera de l’ampliació promesa

L’arribada d‘Ada Colau a l’alcaldia al 2015 va suposar l’aturada del projecte d’ampliació del centre comercial La Maquinista, aprovat al final del mandat de Xavier Trias. L’alcaldessa entrant va frenar el pla urbanístic que permetia l’ampliació, complint una promesa electoral dels comuns. La multinacional francesa va portar la decisió a tribunals i al llarg del passat mandat consistori i centre comercial han explorat opcions d’acord per desencallar el projecte i evitar el judici. El pla involucra també els terrenys d’una escola pública i diverses promocions d’habitatge públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa