La renda de les llars de Barcelona, carrer a carrer

Els ingressos mitjans de les famílies barcelonines són de 37.000 euros anuals

La renda mitjana de les llars de Barcelona va superar el 37.000 euros, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que per primera vegada ha fet públiques aquestes dades amb la segmentació més petita que existeix: les seccions censals. Per poder obtenir aquest resultat, l’INE ha hagut de creuer les dades del cens amb la informació econòmica que proporciona l’Agència Tributària, una combinació que permet elaborar una mapa molt detallat de les diferències d’ingressos dels barcelonins.

Tot i que no hi ha gaire sorpreses –les zones més riques orbiten clarament cap a Sarrià-Sant Gervasi i les Corts–, la difusió d’aquestes dades contribuirà a tenir una imatge molt més acurada de les diferències econòmiques de cada ciutat, cada barri i pràcticament cada carrer. Així, a barris com al Bon Pastor, la Vall d’Hebron o la Font d’en Fargues hi ha zones que tenen una renda clarament superior a la resta del veïnat.

[El mapa interactiu permet clicar a cada secció censal per saber a quin barri es troba i quina és la renda mitjana dels veïns inscrits]

 

Més informació

Nou comentari