Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mantenir les fonts de Barcelona fins el 2026 costarà 22 milions d’euros

Nou contracte de manteniment de les fonts de la ciutat per 22.347.480,95 euros. L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat el contracte a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Fonts de Beure i FCC Medio Ambiente, del grup constructor barceloní FCC, vigent fins el 2026. La primera empresa s’encarregarà de cuidar i reparar les fonts de beure (1.718) i les naturals (7), mentre que el segon s’ocuparà de les fonts ornamentals (324). A banda del manteniment, les empreses també s’encarreguen de la neteja, la conservació, les revisions elèctriques que corresponguin i el control de qualitat de l’aigua.

L’assignació del contracte s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat amb els vots a favor del govern municipal (Barcelona en Comú i PSC) i els d’ERC, mentre la resta de grups s’han abstingut.

Per altra banda, el nou contracte manté els 76 treballadors que s’ocupaven actualment d’aquest servei mitjançant la subrogació del contracte anterior i suma 4 empleats més. També les empreses utilitzaran vehicles respectuosos amb el medi ambient.

Les fonts de beure es consideren un servei bàsic per a la ciutadania i les ornamentals “esdevenen una infraestructura amb gran valor cultural i històric, símbols emblemàtics, en molts casos, del patrimoni artístic de la ciutat”, explica el consistori en una nota. Remarca que són elements lligats a l’aigua, un recurs natural i escàs, per aquest motiu el contracte incorpora els objectius expressats en diferents programes d’acció municipal en matèria de sostenibilitat.

Pel que fa Pel a les fonts ornamentals, detalla el consistori, es continuaran aplicant les mesures com els sistemes de recirculació de l’aigua, millores en la gestió, el control i la sostenibilitat, incorporació de les fonts a la xarxa d’abastament d’aigua freàtica per reduir el consum d’aigua potable i la substitució de l’enllumenat existent per enllumenat LED per reduir el consum.

Nou comentari

Comparteix