Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mantenir les fonts de Barcelona fins el 2026 costarà 22 milions d’euros
  • CA

Nou contracte de manteniment de les fonts de la ciutat per 22.347.480,95 euros. L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat el contracte a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Fonts de Beure i FCC Medio Ambiente, del grup constructor barceloní FCC, vigent fins el 2026. La primera empresa s’encarregarà de cuidar i reparar les fonts de beure (1.718) i les naturals (7), mentre que el segon s’ocuparà de les fonts ornamentals (324). A banda del manteniment, les empreses també s’encarreguen de la neteja, la conservació, les revisions elèctriques que corresponguin i el control de qualitat de l’aigua.

L’assignació del contracte s’ha aprovat a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat amb els vots a favor del govern municipal (Barcelona en Comú i PSC) i els d’ERC, mentre la resta de grups s’han abstingut.

Per altra banda, el nou contracte manté els 76 treballadors que s’ocupaven actualment d’aquest servei mitjançant la subrogació del contracte anterior i suma 4 empleats més. També les empreses utilitzaran vehicles respectuosos amb el medi ambient.

Les fonts de beure es consideren un servei bàsic per a la ciutadania i les ornamentals “esdevenen una infraestructura amb gran valor cultural i històric, símbols emblemàtics, en molts casos, del patrimoni artístic de la ciutat”, explica el consistori en una nota. Remarca que són elements lligats a l’aigua, un recurs natural i escàs, per aquest motiu el contracte incorpora els objectius expressats en diferents programes d’acció municipal en matèria de sostenibilitat.

Pel que fa Pel a les fonts ornamentals, detalla el consistori, es continuaran aplicant les mesures com els sistemes de recirculació de l’aigua, millores en la gestió, el control i la sostenibilitat, incorporació de les fonts a la xarxa d’abastament d’aigua freàtica per reduir el consum d’aigua potable i la substitució de l’enllumenat existent per enllumenat LED per reduir el consum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa