Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquests són els llocs de feina més difícils de cobrir a Barcelona el 2023
  • CA

Hi ha llocs de feina molt buscats, amb bons sous i bones condicions. Professions que cotitzen a l’alça i que suposen d’alguna manera, assegurar-se una vida laboral estable. Però altres oficis estan orfes de treballadors. El Sepe ha publicat el “catàleg d’ocupacions de difícil cobertura”, on apareixen els llocs de feina que més necessita cobrir la capital del país. Són feines per a les quals els serveis públics d’ocupació han tingut dificultats importants per gestionar les ofertes de feina que els empresaris els presenten quan volen cobrir llocs de treball. I en el cas de Barcelona, hi ha la llista de professions més demandades durant el primer trimestre de 2023.

El Port i l’esport

Com l’any passat, només dos sectors d’activitat econòmica apareixen a la llista: el marítim i l’esportiu. L’activitat del Port de Barcelona aporta aproximadament el 6% del PIB català i aporta el 5,5% de l’ocupació de tot el país, amb uns 40.000 empleats en total i unes 500 empreses operant-hi. I és en aquest sector, el marítim, on hi ha la gran majoria de les professions de difícil cobertura, 18 de les 20 que apareixen a la llista del Sepe d’aquest primer trimestre.

  1. Frigorista naval
  2. Cap de màquines de buc mercant
  3. Maquinista naval
  4. Mecànic de litoral
  5. Mecànic naval
  6. Pilot de buc mercant
  7. Sobrecàrrec de buc
  8. Oficial radioelectrònic de marina mercant
  9. Cuiner de vaixell
  10. Auxiliar de buc de passatge
  11. Cambrer de vaixell
  12. Majordom de buc
  13. Caldereter de buc
  14. Engreixadors de màquines de vaixells
  15. Bombers de bucs especialitzats
  16. Contramestres de coberta
  17. Mariners de coberta
  18. Mossos de coberta
Esport per a gent gran a la piscina de l'Hospital Sant Rafael / Foto: HSRafael
Esport per a gent gran a la piscina de l’Hospital Sant Rafael / Foto: HSRafael

I encara hi ha dos oficis més de difícil cobertura que no tenen res a veure amb el món marítim. Es tracta dels entrenadors esportius i els esportistes professionals. Una demanda que sobta, tenint en compte que a la ciutat de Barcelona la pràctica esportiva està molt generalitzada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa