Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les compres amb la moneda municipal ‘REC’, subvencionades un 15%
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona subvenciona les compres amb la moneda local ‘REC’ a 10 barris a la riba del Besòs. El 15% de cada compravenda el pagarà el consistori, que destinarà 100.000 euros a aquesta campanya anomenada Li toca al Barri. La moneda municipal, que té format únicament digital, es pot fer servir tan sols en mercats i comerços dels 10 barris vulnerables seleccionats. En canvi, la pot fer servir qualsevol ciutadà.

El descompte arrenca aquest divendres 27 de novembre, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal. Qualsevol persona que es descarregui l’aplicació mòbil del REC, es registri com a particular i faci un canvi inicial de mínim 50 euros a 50 RECs, rebrà un 15% d’import de franc per cada compra que faci. El saldo de regal el podrà gastar en les següents compres.

La promoció durarà com a màxim fins al 31 de juliol de 2021, tot i que podria acabar-se abans si s’esgota la partida pressupostària prevista. L’Ajuntament confia que els 100.000 euros invertits es distribueixin sobre una facturació total de 770.000 euros dels botiguers, el que suposaria “uns ingressos totals d’entre 3.800 i 5.100 euros en els 150-200 comerços que s’espera que hi participin”, exposa el districte de Sant Andreu.

Els 10 barris beneficiaris són concretament Ciutat Meridiana, Vallbona, Torre Baró, Roquetes, Trinitat Nova, Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor, Verneda – La Pau i Besòs-Maresme. La iniciativa va néixer fa dos anys a remolc del projecte europeu B-Mincome i la impulsen Barcelona Activa i el Pla de Barris, que ara busquen afavorir que el consum quotidià dels veïns freni la crisi del coronavirus en aquests territoris vulnerables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa