Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’AMB i l’Ajuntament de Barcelona han recaptat 150 milions d’euros amb la factura de l’aigua
  • CA

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament de Barcelona han recaptat l’any 2020 un total de 150 milions d’euros a través de la factura de l’aigua, a través dels impostos sobre els residus i del cànon que Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua S.A, paga a l’AMB en concepte de cànon per la prestació del servei. Les dades a què ha tingut accés el TOT Barcelona mostren que l’AMB va recaptar 113 milions a través de la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR), i 15 milions pel cànon de prestació de servei. A més, l’Ajuntament de Barcelona ha recaptat des 19 milions d’euros a través de la Taxa de Recollida de Residus que el govern d’Ada Colau va crear el juliol del 2020, en plena pandèmia, també en concepte de recollida de residus per als particulars de la ciutat, i que segons les dades a què ha tingut accés aquest diari han suposat un 19% d’increment de la factura de l’aigua. Cap altre gran ajuntament de l’Àrea Metropolitana té aquest impost.

Una recaptació que es veurà incrementada lleugerament pel repartiment de beneficis que ha anunciat aquest dimecres Aigües de Barcelona, que ha tancat l’exercici 2020 amb un benefici de 3,9 milions d’euros. La junta general d’accionistes ha anunciat un repartiment de dividends de 3,5 milions entre Societat General d’Aigües de Barcelona (SGAB), CriteriaCaixa i Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El resultat de la companyia denota l’impacte de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 –marcada sobretot per una disminució de l’activitat industrial, comercial i turística-, ja que el 2019 es va tancar amb un benefici de 22,2 milions d’euros.

Segons els comptes presentats per la companyia, l’impacte total de l’activitat d’Aigües de Barcelona va ser de 592 milions d’euros, dels quals 484 milions es van generar a Catalunya, i d’aquests, 419 milions a l’àrea metropolitana. Això suposa un impacte econòmic equivalent al 0,35% del producte interior brut (PIB) de la regió metropolitana. Per altra banda, Aigües de Barcelona ha generat l’equivalent a un total de 6.473 llocs de feina a l’Estat, dels quals 4.987 han estat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Més enllà de l’activitat econòmica, la companyia ha remarcat el compromís amb la societat en mesures com la millor de la tarifa social. 45.402 famílies s’hi han acollit aquest 2020. Respecte al Fons de Solidaritat, ha bonificat la factura de l’aigua a 41.156 famílies en situació de vulnerabilitat, de les quals més de 19.000 són de la ciutat de Barcelona. A més, Aigües de Barcelona ja té signats convenis contra la pobresa energètica amb els 23 municipis en els quals opera, per garantir l’aigua a les persones que no la poden pagar. En paral·lel, 2.124 famílies s’han beneficiat d’ajornaments i flexibilitats per al pagament de la factura, i més de 157.000 famílies han obtingut bonificacions en la factura per ser més de tres persones a la llar.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Menys impostos, menys lladres, menys politics a juny 16, 2021 | 15:08
    Menys impostos, menys lladres, menys politics juny 16, 2021 | 15:08
    Robar amb impostos es de lladres.treballem per alimentar gossos i colaus. Stop als politics, menys impostos, menys lladres politics. Robar la feina dels politics
  2. Icona del comentari de: Fora comunistes, fora Colau a juny 16, 2021 | 18:54
    Fora comunistes, fora Colau juny 16, 2021 | 18:54
    Fora lladres del poder, prou funcionaris ganduls que no ajuden a ningu, només a la seva butxaca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa