Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament tornarà a subvencionar el 75% dels llums de Nadal als eixos comercials

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat que, per segon any consecutiu i de manera excepcional degut a la situació econòmica, les subvencions als eixos comercials per a la contractació de la il·luminació del Nadal 2021 es mantingui fins al 75% del cost, en comptes del 50% habitual. Segons un comunicat del consistori, el pressupost en il·luminació per a la pròxima campanya de Nadal passa d’1,6 a 2,3 milions d’euros, és a dir, un 43,8% més. Per primera vegada, la Ronda Sant Pere tindrà llums de Nadal, i es sumarà així a les vies il·luminades per primera vegada en els darrers anys: Plaça Catalunya, Via Laietana, Plaça Urquinaona i Balmes.

El consistori assegura que té la convicció que la il·luminació nadalenca ha de ser “una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat” durant les festes nadalenques, i singularment, del comerç del centre de la ciutat. I recorden que, segons les entitats, la il·luminació nadalenca és una de les mesures més efectives per fomentar les compres als comerços locals de cara a les festes nadalenques.

Fomentar les compres

Aquesta mesura se suma a les altres decisions que s’han pres per continuar millorant la il·luminació nadalenca de la ciutat. La més destacada: Plaça Catalunya, Gran Via i Aragó lluiran nous models d’il·luminació dissenyats per l’Estudi Toni Arola “amb l’objectiu de reforçar la imatge pròpia de Barcelona com a ciutat de disseny i amb uns valors propis”. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, ha explicat que el consistori ha decidit mantenir per a la pròxima campanya de Nadal la subvenció del 75% “per ajudar molts comerços que no ho podrien pagar per la baixada de l’activitat comercial”. “Esperem que s’ho prenguin com una magnífica notícia i contribueixi que la ciutat estigui mes enlluernada que mai. Els llums de Nadal són un símbol“, ha afegit.

Els comerciants, satisfets

Els comerciants adherits a les associacions Barcelona Oberta i Barcelona Comerç han celebrat aquest dissabte la decisió de l’Ajuntament de subvencionar el 75% del cost de la il·luminació nadalenca dels eixos comercials de la ciutat. En un comunicat, han indicat que els comerciants pateixen “fortes dificultats econòmiques” i estan “molt perjudicats” per l’impacte de la pandèmia, i en molts casos no podien fer front al cost de les llums nadalenques. “La mesura esdevé una ajuda destacada que permetrà que alguns eixos comercials que havien descartat ja la il·luminació per aquest any puguin recuperar el projecte”, afirmen les associacions en un comunicat.

Segons recorden, la il·luminació de Nadal “és una de les despeses més importants” que han d’assumir els eixos comercials, que repercuteix en els associats amb derrames especials. “En la situació actual, amb el tancament de comerços i l’ajornament de quotes de les associacions per ajudar als més perjudicats, es feia molt difícil suportar el 50% de la despesa habitual d’aquestes instal·lacions”, recorden Barcelona Oberta i Barcelona Comerç. Les dues entitats també celebren el fons ‘reActivem Barcelona’ i consideren que “només amb polítiques actives i ajustades realment a les necessitats” del sector es podrà dotar de “seguretat i certesa” a les empreses.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa