Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona es fa amb 5.000 metres quadrats al Besòs
  • CA

Un any més tard del que s’havia compromès, però al final l’executiu municipal de Barcelona en Comú i el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha complert amb l’acord de pressupostos a què va arribar l’any 2021 amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). L’Ajuntament de Barcelona ha comprat dues naus industrials a la zona del Besòs i es fa amb 5.250 metres quadrats d’espai. L’objectiu del consistori és transformar la indústria d’aquests polígons de la perifèria per “accelerar el procés de transformació digital i transició energètica del teixit de petites i mitjanes empreses industrials” de la zona, ha explicat l’Ajuntament, a través d’un comunicat.

“Aquest entorn compta amb prop de 750 pimes, que generen més de 10.000 llocs de treball i que tenen davant seu grans reptes de futur per a mantenir-se competitives en el nou entorn econòmic”, ha assegurat el consistori. Les naus en qüestió es troben als carrers de Costa Brava, 18-20, i Ciutat d’Assumpció, 16, i fan 1.850 i 3.400 m2, respectivament. Tot això conflueix en un pla anomenat Estratègia de futur per als polígons del Besòs.

“Amb aquestes accions l’Ajuntament de Barcelona busca impulsar una indústria més tecnològica i innovadora tot potenciant les sinergies entre operadors nous (vinculats a la recerca i la creació d’empreses joves) i els agents ja assentats”, asseguren. “Una aposta per la creació de projectes i processos de transferència tecnològica cap al mercat, en són exemples, la instal·lació de l’escola Elisava i la Fundació Leitat al polígon del Bon Pastor, a l’antiga fàbrica Mercedes-Benz”, afegeixen. A més, sostenen que, amb aquestes actuacions, la zona de la Sagrera “esdevindrà un nou pol econòmic”.

Al marge dret del Besòs hi ha en l’actualitat 4 polígons industrials que són: Bon Pastor, Torrent d’Estadella, la Verneda Industrial i Montsolís amb una superfície total aproximada de 175 hectàrees a cavall entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa