Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les ‘rebaixes’ d’AENA a l’Aeroport del Prat: preu únic per aterrar i lloguers més barats

L’aeroport de Barcelona aplicarà a partir de l’1 de juliol una bonificació en les taxes d’aterratges dels avions com a mesura per ajudar les aerolínies quan tot just comencin a recuperar l’activitat després d’estar tota la primavera aturades. També ho faran els de Girona i Reus. D’altra banda, també rebaixarà els arrendaments dels locals i dels espais que ocupen les companyies.

Segons ha explicat la directora de l’aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, en una conferència a Diàlegs- Tribuna Sant Cugat Empresarial, les taxes d’aterratge són les més cares. Fins ara, s’aplicaven en funció de l’increment de passatgers en cada avió i ara es farà un preu única per cada aparell que arribi als aeroports de la xarxa Aena, independentment de la seva ocupació. Corrochano ha explicat que aquestes mesures seran efectives a partir de l’1 de juliol i s’allargaran fins l’últim cap de setmana del març de l’any que ve, coincidint amb la finalització de la temporada d’hivern.

L’objectiu és ajudar les aerolínies , que han hagut d’assumir les despeses de tenir la flota parada o del retorn de l’import dels bitllets cancel·lats, tot i que en alguns casos han ofert bons bescanviables per viatjar més endavant. Amb tot, la directora de l’aeroport que ara es tracta d’anar recuperant “volum” d’operacions però també ha admès l’any és “incert perquè dependrà si hi ha un rebrot o no”. Segons ha afegit, els tres principals països emissors són Regne Unit, Alemanya i Itàlia i, per tant, ha comentat, “caldrà estar vigilants en la situació d’aquests països”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa