La UGT demana trobar un equilibri entre salut i economia a Barcelona: “No estem tan malament”

Ros reclama als governs "menys debats i més coordinació"

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha dit aquest dilluns que les administracions “encara són a temps” de prendre mesures equilibrades que tinguin cura de la salut i els llocs de treball a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, on en els últims dies s’ha detectat un repunt de covid-19 que ha portat el Govern a restringir reunions de més de 10 persones i algunes activitats. “No estem tan malament com al març o a l’abril com per plantejar aturades o parcials de l’economia però hem de ser responsables i mantenir les mesures de precaució”, ha dit en una roda de premsa.

Ros ha lamentat els “debats mediàtics” que s’han donat aquest cap de setmana entre la Generalitat i els Ajuntaments que “desorienten” la ciutadania. “Menys debats mediàtics i més coordinació”, ha dit abans de reunir-se amb el Secretariat Nacional i les unions territorials i federacions de la UGT de Catalunya. El sindicalista ha exigit a les institucions públiques que facin un “front comú” davant del rebrot de coronavirus a Barcelona i ha demanat que busquin punts d’acord per mantenir l’activitat econòmica alhora que es fan testos i s’apliquen totes les mesures de prevenció del coronavirus. En aquest sentit, ha assegurat, per exemple, que s’ha de debatre quines activitats culturals i esportives es poden fer. “Hem d’anar més enllà de la picabaralla política i dels discursos apocalíptics que diuen que l’economia s’ensorra”, ha reblat.

No escatimar en mitjans

A la roda de premsa l’acompanyava el secretari general de l’organització a l’Estat, Josep M. Álvarez, que ha demanat a les administracions que “no escatimin en mitjans econòmics” per posar en marxa “les coses que funcionen” per combatre la covid-19. Per exemple, ha reclamat més rastrejadors i “elements de confinament més concrets i específics allà on apareixen els focus” de contagis, en el cas de les ciutats i “posar fi a la situació d’explotació” que es donen a la campanya de la recollida de fruita, en el cas de l’àmbit rural.

En aquest últim cas, el líder de la UGT a Espanya ha instat la Fiscalia a “intervenir directament” per preservar la salut de la ciutadania. “Seria bo que la Fiscalia fos plenament conscient que s’estan cometent delictes, més d’un, més de dos i més de tres”, ha dit.
Preguntats sobre si l’economia catalana aguantarà un altre confinament, ha assegurat que “l’economia catalana haurà de superar la pandèmia i aguantar el que no siguem capaços de controlar”.

Salvar el turisme a l’agost

Álvarez ha insistit en la importància d’elaborar un pla de reactivació del turisme que permeti salvar la temporada a l’agost, un “element clar” per la recuperació de l’economia, ha dit. Perquè aquesta recuperació sigui possible, ha demanat al govern espanyol que “jugui amb l’IVA” per fer “més atractiu el turisme”, els sectors que en depenen com la restauració i destinacions turístiques com els parcs d’atraccions, anomenant específicament Port Aventura.

A més, també ha assegurat que Espanya necessita un “gran pacte” per la construcció i per la indústria. A aquest darrer àmbit s’hi haurien de destinar els fons europeus que sorgeixin de les cimeres de caps d’Estat i de govern que s’estan duent a terme aquests dies. En aquest punt ha lamentat que alguns països i grup polítics del Partit Popular europeu i estatal d’acceptar que el pla de suport europeu vingui de la mà de retallades de drets i de canvis en el sistema de pensions.

Nou comentari