Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La subvenció suspesa era l’última de l’Ajuntament de Barcelona al circuit de Montmeló
  • CA

L’Ajuntament ha aturat una subvenció d’1,5 milions d’euros al circuit de Montmeló després que es destapés un possible frau en les retribucions de l’empresa gestora de les instal·lacions. El consistori havia d’aportar els diners al llarg del 2019, i suposava l’última subvenció que havia de rebre Montmeló per part de l’Ajuntament. El govern Colau va anunciar al 2015 la intenció de retirar progressivament l’aportació fins a eliminar-la del tot. 

Arran d’una auditoria que constatava irregularitats en la gestió del circuit publicada per El Mundo, el tinent d’alcalde Gerardo Pisarello va anunciar que suspenien l’aportació del 2019 “fins que s’aclareixin els fets”. Fonts de l’Ajuntament expliquen al TOT Barcelona que estudiaran els diferents escenaris a partir d’ara, en què una via judicial podria allargar durant anys la decisió sobre si hi ha hagut frau o no. En aquest cas, el consistori estudiaria què fer amb la subvenció que corresponia al circuit aquest any. 

L’aportació del consistori era de quatre milions abans del mandat de Colau, segons fonts municipals. A partir del 2017, en què l’aportació va ser de 3 milions, es va decidir reduir progressivament la subvenció baixant-la a 2,5 milions al 2018 i 1,5 al 2019. Al 2016 va aportar 2 milions d’euros.

El govern de Colau va apostar per destinar els diners a la inversió social i instava el circuit de Montmeló a finançar-se amb “recursos propis”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa