Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La pandèmia canvia els hàbits dels barcelonins: dormen més i dinen a casa

Un estudi de la comercialitzadora pública d’electricitat Barcelona Energia estableix que el consum elèctric ha pujat un 5,2% a les llars de la capital catalana i de l’àrea metropolitana durant la pandèmia. L’anàlisi, afirmen els seus impulsors, reflecteix com l’evolució de la pandèmia amb les diferents onades al llarg dels darrers mesos ha provocat un canvi d’hàbits en el consum elèctric de les llars. La pujada més notable es va produir els primers mesos del confinament i va ser del 15,6%. El mes de març va arribar al 24,22%. A l’octubre, amb l’inici de la segona onada, la demanda es va incrementar un 6,7% i al gener d’aquest any, en plena onada de fred, un 11,5%.

D’altra banda, durant els mesos de relaxament de les restriccions, com el juliol, el consum dels usuaris de Barcelona Energia es va reduir un 10,4%, que la firma atribueix a la lliure mobilitat pel territori.

Pel que fa al canvi d’hàbits, el consum d’electricitat que durant el 2019 es registrava a les set del matí, en els primers mesos de pandèmia s’ha traslladat a les vuit. Presumiblement, perquè ens despertem més tard. També s’ha detectat una disminució del consum a les nits. El pic es continua situant a les onze però el consum a la franja de de les deu a les dotze ha baixat un 2,9%.

A més, “es veu clarament l’augment de la demanda durant les hores de dinar”, resolen els experts. És a dir, de 13h a 15h. Durant aquesta franja horària es concentra un increment de la demanda dels usuaris de Barcelona Energia amb un 11,5% més d’energia consumida, com a conseqüència directa del teletreball, ja que dinem més a casa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa