Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La meitat de botigues de Sant Antoni perden vendes des de la creació de noves superilles, diu una enquesta
  • CA

El 94,3% dels botiguers del barri barceloní de Sant Antoni creu que els usuaris dels seus establiments tenen dificultats per accedir-hi amb vehicle privat, segons una enquesta promoguda per les entitats de comerciants de la zona. Un 81% destaca que la senyalització de prioritat de circulació és poc entenedora. Demanen millores en aquest àmbit per “evitar excessos de velocitat”, segons ha indicat Lídia Nuñez, presidenta de l’associació Som Sant Antoni.

Un 83% també pensa que la neteja del barri no és l’òptima, amb parterres poc cuidats i “plagues de rates” en alguns indrets per l’aixecament de carrers. Un 82% demana més zones de càrrega i descàrrega o ampliació d’horaris i el 54,3% afirma que ha perdut vendes des que es van instal·lar.

El 47,2% dels comerciants enquestats afirma que des del setembre passat ha tingut vendes similars a les aconseguides abans de la implantació de les superilles, mentre que un 7,5% assegura que les ha augmentat. Per contra, el 45,3% dels comerciants afirma que ha perdut vendes des de la remodelació de les zones. A això cal sumar el període d’obres, que suposa unes pèrdues de vendes irrecuperables del 40%”, apunta Nuñez.

En aquest context Nuñez ha demanat, en nom del sector, zones d’aparcament gratuït, així com una revisió del transport públic, “especialment el trajecte de les línies d’autobusos que ha fet perdre visitants al barri”.

Davant la implementació de nous projectes urbanístics similars a Barcelona, el president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, demana un estudi d’impacte econòmic i la col·laboració público-privada en “decisions urbanístiques que afecten les activitats dels eixos comercials”. En aquesta línia, els comerciants de Som Sant Antoni recorden que van demanar al consistori barceloní la realització d’un informe d’impacte econòmic als comerciants però que la proposta va ser desestimada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa