Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat triga el triple que Barcelona en pagar les factures

La Generalitat va pagar els seus proveïdors poc per sota dels 40 dies durant el mes de gener passat, concretament 38,6 dies de mitjana, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri d’Hisenda. El termini de pagament al conjunt de les comunitats autònomes segueix per segon mes consecutiu per sota de 30 dies (28,5 dies), amb la Regió de Múrcia com el territori més veloç –va pagar en 11,3 dies de mitjana– i l’Aragó com l’autonomia més lenta –ho va fer en 47,95 dies–.

En paral·lel, el pagament mitjà a proveïdors de l’administració estatal va augmentar significativament en 14,82 dies i va ser de 39,03 dies al gener, mentre que l’Ajuntament de Barcelona va trigar una mitjana d’11,14 dies a pagar, essent la ciutat de l’Estat en fer-ho més aviat. Reduir el termini de pagament municipal va ser una de les obsessions del mandat de Xavier Trias, que l’administració d’Ada Colau ha mantingut.

Després de la capital catalana es van situar la Corunya (21,08 dies), Madrid (28,95 dies) i Màlaga (29,70). Pel que fa al termini de pagament de la Seguretat Social, es va situar en 16,21 dies, 5,66 dies més que el mes anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa